Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Letos všem vypálil rybník Budějčák. Nejlepším jihočeským hasičským lezcem je Michal Ulrich

Tři desítky profesionálních hasičů ze všech sedmi stanic Hasičských záchranných sborů Jihočeského kraje se utkaly v Táboře v lezení na umělé stěně. Po dramatické finálové bitvě se z vítězství radoval budějovický Michal Ulrich. Do Budějc putoval ještě jeden triumf, profesionálové z jihočeské krajské metropole totiž kralovali i soutěži družstev.

Táborští pořadatelé pro soutěžící připravili pět tras. „Do posledního nejobtížnějšího finálového kola se dostalo pět lezců: táborští Petr Benda a Radek Kümmel, českobudějovičtí Tomáš Suchopár a Michal Ulrich a Adam Drančák z územního odboru Strakonice. V napínavém a divácky velmi atraktivním souboji vybojoval těsné vítězství Michal Ulrich před domácím Radkem Kümmelem. Bronz bral  Adam Drančák," upřesnila mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

V družstvech pak zvítězil tým územního odboru České Budějovice, druhé skončilo družstvo územního odboru Tábor II a třetí místo patřilo územnímu odboru Strakonice.

Po dlouhých šestnácti letech, kdy krajskou soutěž HZS Jihočeského kraje v lezení na umělé stěně vždy hostil na své stanici územní odbor Jindřichův Hradec, se letos krajské klání přestěhovalo do Tábora. Jihočeští hasiči tak v rámci krajské soutěže poprvé vyzkoušeli novou lezeckou stěnu, která byla na táborské stanici vybudována teprve v loňském roce.

V posledních letech jihočeských lezeckých soutěží platilo, že na kláních konaných v Jindřichově Hradci vyhrávali táborští hasiči. „Letos se celý den s napětím očekávalo, jestli naopak jindřichohradečtí hasiči seberou táborským vítězství na jejich domácí půdě. Jak je však vidět z výsledků družstev, vše dopadlo přesně podle starého přísloví: „když se dva perou, třetí se směje,“ podotkla Matějů.

Jihočeské soutěže se zúčastnily přibližně tři desítky hasičů lezců se všech sedmi územních odborů HZS Jihočeského kraje. Mezi letošními soutěžícími lezci se objevili například jeden z ředitelů územního odboru. Zastoupení měly i ženy – nástrahy lezecké stěny překonávala také jindřichohradecká preventistka. 

„Lezci bojovali jak v kategorii jednotlivců, tak družstev. Každý z územních odborů utvořil tříčlenné družstvo, domácí táborský a jindřichohradecký územní odbor měly v soutěži po dvou družstvech. Mimo soutěžní družstvo směl každý územní odbor vyslat do soutěže i jednotlivce, kteří pak bojovali pouze v kategorii jednotlivců," upřesnila informace mluvčí.

Autoři | Foto HZS

Štítky soutěž, umělá stěna, Jihočeský kraj, České Budějovice, Tábor, Hasičský záchranný sbor, Strakonice, Petr Benda, Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letos všem vypálil rybník Budějčák. Nejlepším jihočeským hasičským lezcem je Michal Ulrich  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.