Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jindřichohradecká nemocnice od středy ruší zákaz návštěv

Doznívající chřipková epidemie v Jihočeském kraji umožňuje dalším nemocnicím znovu otevřít své brány pro návštěvy pacientů. Od středy 22. února ruší zákaz návštěv Nemocnice Jindřichův Hradec. Opatření tak už nebude platit v žádné jihočeské nemocnici.

Hygienici na konci minulého týdne evidovali 1510 případů na sto tisíc obyvatel, přičemž chřipková epidemie začíná při 1500 případech. „Situace je příznivá, ale chřipkový virus ještě koluje, takže stále doporučujeme obezřetnost. Ti, kdo jsou nemocní, by se měli vyvarovat kontaktu především se staršími osobami,“ řekla Jitka Luňáčková z Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje.

Na příznivý vývoj zareagovaly na konci minulého týdne Nemocnice České Budějovice a Nemocnice Strakonice. Po víkendu se ke stejnému kroku odhodlala i jindřichohradecká nemocnice.

„Lepšící se situace nám dovoluje zrušit zákaz návštěv, který platil od 5. ledna letošního roku. Bylo to velmi dlouhé období,“ uvedl ředitel Nemocnice Jindřichův Hradec Miroslav Janovský s tím, že zákaz návštěv se v tomto zdravotnickém zařízení ruší od středy 22. února.

V pondělí 20. února přestal platit zákaz návštěv také ve volyňské nemocnici.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky návštěva, nemocnice, Nemocnice Jindřichův Hradec, Jihočeský kraj, Krajská hygienická stanice, Nemocnice České Budějovice, Nemocnice Strakonice, a.s., Miroslav Janovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jindřichohradecká nemocnice od středy ruší zákaz návštěv  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.