Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Krajem mého srdce jsou jižní Čechy. Tady se dá prožít ta nejlepší letní dovolená i výlet s dětmi

Jihočeský kraj se stal absolutním vítězem V. ročníku ankety Kraj mého srdce. Anketa zmapovala preference obyvatel České republiky v oblasti volnočasových aktivit. Podle ní se v jižních Čechách dá strávit nejlepší letní dovolená i parádní výlet s dětmi. Jih Čech je jako dělaný také pro pěší turistiku i cykloturistiku.

Ankety pořádané od loňského 1. října do letošního 31. ledna se účastnilo cekem 15 493 lidí, z toho jich 9873 bylo hlasujících.

„Milovníci cestování měli možnost prostřednictvím ankety přidělit své preferenční hlasy krajům České republiky v deseti kategoriích. A to letní dovolená, pěší turistika, cykloturistika, folklor a tradice, lázně, lázeňství, wellnes, památky a historická místa, zimní dovolená, výlety s dětmi, koně a koňské stezky, zážitky a adrenalin," upřesnila informace o anketě pořádané turistickým portálem Kam po Česku ve spolupráci s veletržní správou Incheba Expo Praha a pod záštitou Asociace krajů České republiky Hana Brožková, mluvčí kanceláře Jihočeského hejtmana.

Jihočeský kraj dominuje čtyřem z deseti kategorií. Podle respondentů ankety jsou jižní Čechy nejideálnějším místem pro letní dovolenou, pěší turistiku, cykloturistiku a výlety s dětmi.

Jih Čech získal tři pomyslné stříbrné příčky. A to v kategorii folklor a tradice, kde jej předběhl Jihomoravský kraj. Další jsou památky, kde více hlasů získala Praha a v lázeňství účastníci ankety usadili na špici Karlovarský kraj. V kategorii zážitků a adrenalinu jsou před třetím Jihočeským krajem Liberecko a Královéhradecko.

Nejméně hlasů dostaly jižní Čechy v kategorii zimní dovolená. Ta je podle hlasujících lepší v Libereckém, Královéhradeckém, na Vysočině a také v Moravskoslezském kraji.

Autoři | Foto KÚ JHČK

Štítky Jihočeský kraj, výlet, Česko, anketa, pěší turistika, Praha, Světová výstava, Asociace krajů České republiky, Liberecký kraj, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajem mého srdce jsou jižní Čechy. Tady se dá prožít ta nejlepší letní dovolená i výlet s dětmi  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.