Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

ANKETA: Vyberte největší červencovou událost roku 2016 na jihu Čech

Už několik dnů vládne rok se sedmnáctkou na konci. Ale na chvilku se ještě zastavte a ohlédněte se za rokem 2016, který byl velmi bohatý na události v Jihočeském kraji. Tady je připomínka některých momentů z července roku 2016.

Brankář Kovář daroval přístroje do porodnice

Radost písecké porodnici udělal začátkem července tamní rodák a český hokejový brankář Jakub Kovář. Tomu se zde narodil první syn Tobin, a tak se spokojený otec rozhodl za skvělou péči o svého potomka a ženu odvděčit nákupem dvanácti nových monitorů dechu pro novorozence v Nemocnici Písek.

Skonal Petr Vok

Krumlovský maskot a známý medvědí táta 10. července ráno skonal. Dožil se 31 let. Více než třistakilový Petr Vok se proháněl v hradním příkopu desítky let. Proslul také jako tatínek trojčat Vojty, Kuby a Matěje, které znají děti z večerníčku Méďové. 

Dva jihočeští lékaři vyhráli fotbalový šampionát

Čeští lékaři potvrdili příslušnost ke světové fotbalové elitě, když ve Španělsku obhájili titul na Mistrovství světa lékařských týmů (World Medical Football Championship). Jako první v historii. A byli u toho i dva Jihočeši – stomatolog Ladislav Bernát a chirurg Roman Čapek. Český tým se do vítězného finále probojoval v konkurenci 22 států.

Hasiči objevili historické dokumenty

Na krajském ředitelství Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje našli historické dokumenty, jejichž historie sahá až do 19. století. V budově s věžičkou byly objeveny při její rekonstrukci. Uvnitř schránky byly tři dokumenty a jedenáct malých fotografií. Nejstarší dokument pochází z roku 1895. 

Hlasování končí 21. ledna ve 20:00.

Která událost z července roku 2016 je nejzajímavější?

Celkem hlasovalo50 čtenářů

Autoři | Foto Lubor Mrázek

Štítky Česko, Jihočeský kraj, Jakub Kovář, fotbal, Petr Vok z Rožmberka, Nemocnice Písek, Mistrovství světa ve fotbale, Hasičský záchranný sbor, Španělsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Vyberte největší červencovou událost roku 2016 na jihu Čech  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.