Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Volit budou moci i pacienti v nemocnicích

Českobudějovická nemocnice umožní, stejně jako v minulosti, svým pacientům volit. Všichni pacienti, kteří o to projeví zájem a splní zákonné podmínky, mohou vhodit svůj hlasovací lístek s vybranými kandidáty do volební urny v prostorách nemocnice už tento pátek po 14. hodině.

V Českých Budějovicích proběhnou ve dnech 7. a 8. října krajské volby. Hospitalizovaní pacienti, kteří chtějí volit v českobudějovické nemocnici, musejí mít trvalé bydliště v kraji a voličský průkaz. Ten si mohli v předstihu opatřit. „Po jeho předložení a potvrzení totožnosti mohou volit ve kterékoliv volební místnosti, tedy i v naší nemocnici,“ řekla náměstkyně pro ošetřovatelskou péči a hlavní sestra Monika Kyselová.

Pacienti budou hlasovat do přenosné volební schránky. S ní se za nimi dostaví členové okrskové volební komise hned v pátek 7. října po 14. hodině. „Volební komisaři postupně navštíví všechna nemocniční oddělení v horním i dolním areálu nemocnice. Voličům předají kompletní sadu hlasovacích lístků a úřední obálku,“ sdělila Monika Kyselová. „Ti pacienti, kterým to jejich zdravotní stav dovolí a požádali o propustku, budou volit přímo v místě svého bydliště,“ doplnila.

Definitivní počet pacientů, kteří budou chtít využít možnost hlasovat v nemocnici, bude znám až v pátek 7. října. Dle zkušeností z minulých voleb se jejich počet odhaduje na 150 až 200.

Tisková zpráva

Štítky pacient, nemocnice, České Budějovice, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volit budou moci i pacienti v nemocnicích  |  Volby  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.