Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Volejbaloví mistři angažovali španělského mistra z Venezuely

Poslední díra v sestavě českobudějovického Jihostroje, suveréna loňské sezony, už je zalepená. Vedení VK ČB angažovalo reprezentačního smečaře z Venezuely a účastníka Olympiády v Pekingu, jehož celé jméno zní Andy Agustin Rojas Guevara. Zkušený třiatřicetiletý rodák z Caracasu k nám míří ze španělského, rovněž mistrovského Cai Teruelu. "Reference na něj byly výborné," říká manažer jihočeského klubu Zdeněk Scheichl.

Nová posila nosí na dresu jméno Andy a měla by pomoci k historicky prvnímu vítězství v Lize mistrů, ve které se Jihostroj utká s Poitiers, Cuneem a Unterhachingem. Útok na titul v domácí extralize je letos samozřejmostí.

Vedení nejlepšího českého klubu posledních let jednalo i s českým reprezentantem Jiřím Popelkou, ten se ale dlouho nemohl rozhodnout a vyčkával na nabídku z italské Série A. "Jednali jsme s Jirkou hodně dlouho. Ještě  před podpisem s Guevarou jsme se s ním spojili, zda se něco změnilo. Měli jsme trpělivost do posledního dne. Ale nemůžeme mít místo smečaře otevřené tak dlouho," tvrdí prezident klubu Jan Diviš.

Reference na venezuelského smečaře shánělo trio ve složení manažer Zdeněk Scheichl, asistent trenéra Standa Pochop, který ve Španělsku odehrál 14 sezon a také nový kouč Jihostroje a zároveň české reprezentace Jan Svoboda. "Doporučili nám jej hráči, kteří jej znají. Trenér Svoboda se na něj dostal přes trenéry jiných reprezentací. Standa Pochop ze svých bývalých zdrojů ve Španělsku také. Věšichni potvrdili, že by to měl být kvalitní přijímající smečař s dobrým servisem," informuje prezident VK ČB Jan Diviš.

K českobudějovickému celku by se měl Rojas připojit až v polovině září. "Příprava je posunutá kvůli reprezentačním akcím, takže přiletí, myslím, 15. září," podotýká. Také doufá, že Jihoameričan přitáhne ještě více diváků." Ještě jsme jej neviděli na živo, jen na videu. Je to indiánský typ, mohl by být pro ženskou část atraktivní," směje se Diviš.

"Mrzí mě, že to není  český hráč. Ale jestli má nová posila takové prametry, jaké prý má, tak jistě bude  neméně atraktivní," dodává. Univerzál Budějovic Radek Motys o novém spoluhráči ještě mnoho informací neslyšel. "Prý má být kvalitní smečař, ale víc nevím. Uvidíme, až se tu ukáže," krčí rameny největší bomber loňského ročníku domácí nejvyšší soutěže, kterému pro letošek přibyla velká konkurence v podobě třetího reprezentačního univerzála a polského mistra Jakuba Novotného.

Jihočeši před útokem na Ligu mistrů posílili i na postu nahrávače. Hodně si slibují od dvojice Petr Zapletal -  Filip Habr. Ten první je druhým nahrávačem reprezentace, o deset let mladší Habr (23) je v širší nominaci národního týmu. A ještě před operací kolena (během série play off extraligy proti ČB) pomýšlel na účast na univerziádě a na akcích beachvolejbalové reprezentace.

Profil hráče Zde!

Autoři

Štítky Venezuela, Jihostroj, Andy Rojas, olympijské hry, Peking, Caracas, Liga mistrů UEFA, Jan Diviš, reprezentace, Jan Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kateřina Matoušková

to doufám!

Středa, 13. července 2011, 22:28Odpovědět

Libor Matoušek

My ale budeme zabijaaaci!

Středa, 13. července 2011, 19:22Odpovědět

Volejbaloví mistři angažovali španělského mistra z Venezuely  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.