Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pod Černou věží čeští reprezentanti Kanadu přehráli

České Budějovice – Česká volejbalová reprezentace mužů uspěla. V prvním přípravném utkání v českobudějovické Sportovní hale porazila výběr Kanady 3:0 (12, 20, 22).

Celkem sehraje tým trenéra Jana Svobody, který je zároveň koučem Jihostroje ČB, tři utkání se Severoameričany. Ve středu si oba celky odskočí do Jindřichova Hradce, ve čtvrtek se vrátí zpět k soutoku Vltavy a Malše. Hrát se bude opět od 18 hodin.

V úterním zápase začali Češi výborně a úvodní sadu rychle vyhráli rozdílem třídy. Ve zbylých dvou už ale Kanada zabrala a byla jim vyrovnaným soupeřem a především v tom posledním měla k vítězství nejblíže.

Diváci v hale, kterých se sešlo něco málo přes pět stovek, i ti, kteří seděli doma u televize, viděli pohledný volejbal s dramatickými výměnami. Ti, kteří sledovali utkání v přímém přenosu na ČT4, ti už neviděli čtvrtý set, na kterém se oba trenéři dohodli. Ten domácí mužstvo prohrálo 22:25, i když až do koncovky jej mělo ve své režii.

Dobrý výkon podal v zápase blokař Jihostroje a nováček v reprezentaci Radek Mach (24). „Hráli jsme dobře, myslím, že diváci mohou být spokojeni. Vyhráli jsme díky lepšímu podání, také jsme chytili několik balonů v poli,“ libovala si opora mistrovského celku.

Zprvu prý byl 206 centimetrů vysoký borec trošku nervózní. „Ale s prvním odehraným balonem to ze mě spadlo,“ podotýká. První set Mach ukončil tvrdou smečí na kanadskou stranu. „Doufám, že jsem neudělal ostudu, že jsem moc negativně nevyčníval,“ usmíval se blokař.  „Odehrál dobrý zápas,“ pochválil Radka Macha trenér Jan Svoboda.

Ten byl po utkání pochopitelně spokojen. „Kanada je kvalitním soupeřem. My jsme si vytvořili tlak na podání, měli jsme také lépe přihráno. Utkání ale bylo vyrovnané, rozhodovaly maličkosti. Také jsme měli tradičně dobrý příjem,“ sdělil kouč.

ČR – Kanada 3:1 (12, 20, 22)

Rozhodčí: Záhorcová, Večeřa, čas: 88 minut, 530 diváků.
ČR: Ticháček, Štokr, Veselý, Mach, Hrazdíra, Pláteník, libero Kryštof – P. Konečný. Trenér Jan Svoboda.
Kanada: Duff, Brinkman, Kaminski, Casias, Perrin, Wilcox, libero Lewis – Cundy, Simac, Van Lankvelt, Schmitt. Trenér Glenn Hoag.

Autoři

Štítky Kanada, České Budějovice, Radek Mach, Jan Svoboda, trenér, Jihostroj, Česko, Vltava, Jindřichův Hradec, Malše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pod Černou věží čeští reprezentanti Kanadu přehráli  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.