Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pětisetovou bitvu Jihostroj prohrál a roli favorita v Praze nesplnil

Výhodu domácího prostředí dokázali dokonale využít šestí volejbalisté Volley Team ČZU Praha, kteří porazili druhý Jihostroj po velkém boji 3:2. České Budějovice měly v zápase několik slabých momentů, které soupeř trestal. Jihočeši prohráli tiebreak svými dvěma chybami v závěru.

První set se Budějčákům povedl. Od začátku měli navrch a soupeře přehrávali. Po dvou bodech ze hry a následném přímém bodu z podání vedli 3:0. Domácí tým marně doháněl jihočeské vedení, které bylo postupně 13:7 a 19:11. Pak se Praha sice zlepšila, ale na více než čtyři body se nedotáhla. Hosté si vedení pohlídali a vyhráli 25:19.

I nástup do druhé sady byl pro hosty úspěšný. Po sérii bodů vedli 5:1. Pražané ale dokázali mobilizovat síly a favorita trápit. Výsledkem byly průběžné stavy 11:11 a 18:18. Pak začali hosté kazit. Fila a Mach se neprosadili při útoku a špatný příjem nebo útok Kulihy do autu byly důvodem prohry 18:25.

Do třetího setu vstoupil Jihostroj prachbídně. Rychle prohrával 3:7, 7:12 a 9:17. Byla to rychlovka, která netrvala ani 20 minut. Pražané využívali sebemenších chybek v hostující hře. České Budějovice neměly ani jednu povedenější sérii a set ztratily 14:25.

Čtvrtá sada byla divácky hodně atraktivní. Soupeři se přetahovali o každý míč a k vidění byly pěkné výměny. Ve vedení byli častěji hosté, vždy ale jen o bod. Až za stavu 8:9 přišla první povedená řada získaných bodů. Jihočeši rázem vedli 12:9 a měli našlápnuto na další zisky. Jenže domácí už znali na protivníka recept a skóre otočili na 15:13 a 19:18. Zkušenější Budějovice ale závěr zvládly - 25:22.

Na sety to bylo 2:2 a rozhodnout musel tiebreak. A v něm přišla ještě lepší podívaná než ve čtvrté sadě. Nejprve vedli hosté, pak zase domácí. Praha měla k vítězství blíže, když vedla 12:9. Jihostroj, který má více zkušeností, dokázal ještě srovnat na 14:14. A i další dva body zařídili hosté. Po špatném podání i následném příjmu ale šly body na konto domácího týmu a bylo rozhodnuto.

Volley Team ČZU Praha - VK Jihostroj Č. Budějovice 3:2 (-19, 18, 14, -22, 14)

Čas: 115 minut. Nejvíce bodující hráči: Džavoronok 22 - Kriško 14. Rozhodčí: Kvarda, Večeřa.

VK Jihostroj České Budějovice: Habr, Kriško, Mach, Sobotka, Kuliha, Michálek - libero Hupka. Střídali Pleva, Zapletal a Fila. Trenér Jan Svoboda.

Volley Team ČZU Praha: Demar, Kuboš, Patočka, Lohr, Křesťan, Záveský - libero Pondělíček. Střídali Džavoronok, Pavelka a Hrdý. Trenér Rafael Petry.

Štítky volejbal, Volley Team ČZU Praha, VK Jihostroj České Budějovice, Uniqa extraliga, 10. kolo, Praha, Jihostroj, České Budějovice, Česká zemědělská univerzita v Praze, Jan Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pětisetovou bitvu Jihostroj prohrál a roli favorita v Praze nesplnil  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.