Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Necelá hodina stačila na důležitou výhru proti Ústí

V kolizi s utkáním hokejového Motoru sehráli volejbalisté Jihostroje ve Sportovní hale sedmý zápas Uniqa extraligy. A paradoxně skončili dřív než hokejisté, ačkoliv začali o hodinu později. Ústí nad Labem totiž smetli z palubovky jako uragán ve třech setech.

Poučen z předchozích nezdarů a bez Michala Kriška vstoupil Jihostroj do dalšího utkání české nejvyšší soutěže. Jenom úvodních pár výměn prvního setu bylo Ústí nad Labem schopno držet s domácími volejbalisty krok. Poté se začaly naplno projevovat rozdíly mezi oběma týmy. Soupeř Jihočechů byl špatný na příjmu, nahrávka taktéž nefungovala a útoky zrovna nepatřily z kategorie nejtvrdších. A tak si kouč Malina stihl v krátkém sledu vybrat dva time-outy, s těmi technickými jich měl k dispozici čtyři, stejně to ale nebylo nijak platné. Ústečtí se nedokázali v setu přehoupnout ani přes deset získaných bodů a naprosto zaslouženě ztratili sadu poměrem 10:25. Zraněného univerzála skvěle zastoupil bodovým přínosem Kuliha, na síti se dařilo Machovi.

Nejiný byl průběh druhé části duelu. Hosté sice protočili sestavu, moc platné jim to však nebylo. Zlepšenou hru jim ale upřít nešlo a o něco dříve oproti prvnímu setu měli na svém kontě alespoň osm bodů. V tu dobu ale u Budějčáků svítila číslovka sedmnáct. Proti hráčům Jihostroje se nešlo prosadit, jejich pevné bloky a přesná zakončení se nedaly srovnávat s těmi z posledních zápasů. Navíc Ústí mělo dost zásadní problémy i s odhadem servisu domácích, proto bylo k vidění i několik es ze strany černobílých. Nakonec se devátému celku tabulky podařilo vybojovat o pět bodů více. Českobudějovičtí vyhráli i druhý set, tentokrát výsledkem 25:15.

Zlomený protivník ve žlutých dresech ze začátku neodporoval ani ve třetím dějství. Jihočeši pustili ke slovu Ústecké až za stavu 4:0, ale to se hrubě vymstilo. Ti totiž dokázali srovnat na 5:5. Domácí poté opět odskočili, nicméně Ústí se herně zvedlo a předvedlo i své lepší stránky. Třeba na síti. V prostřední části hry však Jihostroj opět zařadil na jiný rychlostní stupeň a zasadil hostům tvrdý direkt, který definitivně rozhodl o konečném výsledku. Ztratit vedení 16:9, posléze 18:10 by byl jeden velký hřích. A to si ve své situaci České Budějovice nemohly dovolit a právem dokráčely k jasné a přesvědčivé výhře poměrem 25:15. Ve třetím setu hodně pomohl Radek Mach, jenž se šesti body vyhoupl na nejvíce bodujícího hráče utkání.

„Trefovali jsme se do servisu, utkání nám vyšlo. Já mám spíš radost, že už šestý zápas lepíme sestavu jinak. A že jsme to v ní zvládli. Zásadní změna byla Pleva za Kriška. Zvládli jsme to bez chyby na útoku, možná s jednou. Mám z toho výkonu radost a pochvalu zaslouží Radek Mach,“ vyzdvihl blokaře Jihostroje lodivod Jan Svoboda.

„Ono není moc co hodnotit, to utkání bylo jasné. My jsme akorát na začátku setů vzdorovali, jinak nás domácí přehráli. Hlavně na servisu, kde jsme měli problémy s přihrávkou. Měli jsme problémy se ztrátou, domácí nás dokázali ubránit, nepomohli jsme si ani servisem. Zaslouženě vyhráli 3:0 na sety,“ komentoval porážku smířlivě trenér Ústí nad Labem Jan Malina.

VK Jihostroj Č. Budějovice - SK Volejbal Ústí nad Labem 3:0 (10, 15, 15)

Čas: 58 minut. Nejvíce bodující hráči: Mach 14 - M. Vodvárka 6. Rozhodčí: Gall, Pecháček. Diváci: 300.

VK Jihostroj České Budějovice: Sobotka, Habr, Kuliha, R. Mach, Pleva, Šulista - libero Hupka. Trenér Jan Svoboda.

SK Volejbal Ústí nad Labem: Podstupka, Salon, M. Mach, M. Vodvárka, Kraus, J. Vodvárka - libero Kořínek. Střídali Pěkný, Šulava a Trýzna. Trenér Jan Malina.

Štítky volejbal, VK Jihostroj České Budějovice, SK Volejbal Ústí nad Labem, Uniqa extraliga, 7. kolo, Ústí nad Labem, Jihostroj, Radek Mach, Česká volejbalová extraliga mužů, Michal Kriško, Jan Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Necelá hodina stačila na důležitou výhru proti Ústí  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.