Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Mistrovství ČR ve volejbalu na antuce vyhráli Čtveráci

Řada českých reprezentantů, ať už bývalých nebo současných, zavítala do českobudějovického ďolíčku. A s nimi nespočet borců ze zahraničních soutěží i domácí extraligy. Proč? Na antukových kurtech v rožnovském Meťáku se totiž o víkendu konalo 20. mistrovství České republiky ve volejbale na antuce.

Taková sešlost se vídá málokdy. Bývalé hvězdy Jihostroje Ondřej Hudeček, Karel Kvasnička, Petr Habada, Luboš Zita, Jiří Novák, či současný kapitán Michal Sukuba. A další skoro desítka hráčů, kteřá českobudějovickým klubem prošla do extraligových českých či zahraničních vod: Fučík, Bezděka, Beer, Böhm, Zach... bylo se na co dívat.

Především tehdy, když se všichni sešli u sítě. Pořadatelé přivítali v sobotu ráno šestici týmů, které pravidelně antukovou extraligu (skládá se ze tří kvalifikačních turnajů a jednoho finále) hrají. Pravidelné účastníky doplnil i jeden budějcký tým – vítěz první ligy EGE. A může se pyšnit titulem pátý nejlepší tým mistrovství ČR.

Ale pěkně po pořádku. V sobotu ráno se rozehrála základní skupina, ve které se utkali všichni se všemi. První skončili favorité Čtveráci s kapitánem Jihostroje Michalem Sukubou v sestavě, druzí Humři vedení reprezentačním nahrávačem Jaroslavem Škachem. Tyto dva celky si vybojovaly právo volného losu v prvním nedělním kole a postoupily přímo do semifinále.

V něm se střetly zbylé čtyři týmy o dvě místa v semifinále. EGE (v základní skupině vyhrálo jen nad Humry 2:0) podlehlo Ústí nad Labem a spolu s Nadoblouky, které vyřadil univerzitní tým, se utkalo o páté místo. A vyhrálo 2:1.

Semifinále přineslo nejlepší volejbal za celé dva dny. Humři v dramatickém boji nestačili na vysokoškoláky, Čtveráci si pak poradili s ústeckým týmem. Třetí místo uhráli v tie breaku Humři, finále bylo jasnou záležitostí favoritů turnaje Čtveráků, kteří si lehce poradili s vysokoškolským výběrem 2:0.

Jak to na Meťáku dopadlo?

1. Čtveráci, pravidelní účastníci, měli velmi silný tým: kapitán reprezentace Ondřej Hudeček, blokaři z Francie Staněk a Javůrek spolu s českým halovým mistrem Michalem Sukubou, na smeči Jirka Novák, hvězda Paříže a odchovanec Jihostroje, s ním Luboš Zita, Karel Linz, Petr Habada, bývalá opora Jihostroje. Na postu nahrávače se vystřídali exbudějovičtí Fučík s Tomšíčkem. 

2. Tým reprezentace vysokoškoláků byl sestaven převážně z hráčů extraligových celků Brna (Šášek, Fořt, Mlčuch), v Uniqa extralize druhé Ostravy (Václavík, Sobotka) a Zlína (Krba). S nimi si zahrál i odchovanec Jihostroje Martin Böhm, jenž letos přestupuje do Příbrami z Kladna, na univerzálu působila bývalá hvězda české soutěže Jakub Rybníček.  

3. Humři také hrají „antukovku“ dlouhá léta. I ti přijeli v částečně reprezentačním složení: Burrow, Král, Škach, Kvasnička, Koláčný, Vokál, i to jsou známá jména ať už z reprezentace nebo evropských nejvyšších soutěží.

4. Ústí nad Labem poskládalo tým z bývalých hráčů budějckého Jihostroje (Zach, Bezděka, Beer) a severočeských celků (Vodvárka, Novák), vesměs extraligových borců.

5. EGE ČB, vítěz první ligy a jediný ryze budějcký tým: Ulč, Sova, Kozák, Brett, Emmer, Švejcar, J. Pitner, O. Pitner. Jihočeši se turnajů nezúčastňují, přesto ve velké konkurenci obstáli.

6. Nadoblouky je tým antukových specialistů, složený převážně z týmů Chomutova, Dobřichovic a Prahy. Pravidelně se účastní turnajů a často se objevuje v první pětici.

Autoři

Štítky Česko, volejbal, Jihostroj, soutěž, Jiří Novák, Ondřej Hudeček, Karel Kvasnička, Martin Böhm (Politiker), reprezentace, Jaroslav Škach

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mistrovství ČR ve volejbalu na antuce vyhráli Čtveráci  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.