Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Českobudějovické volejbalistky vstoupily do nové sezony dvěma výhrami

Úspěšný vstup do nového ročníku první ligy žen za sebou mají volejbalistky Českých Budějovic. Ve dvou zápasech proti TJ Sokol Žižkov I ztratily pouze jeden set a zaslouženě si připsaly do tabulky šest bodů, díky kterým jsou na čele tabulky.

Pátek 9. října 2015

Páteční zápas přinesl mírnou nervozitu na počátku prvního setu, úspěšně se podařilo nervozitu překonat a set vyhrát v poměru 25:15. Ve druhém setu se soupeř lehce zvedl, začal hrát kvalitnější volejbal a potrápil domácí hráčky, ty se ale nenechaly zviklat. Druhý set urvaly na svou stranu 25:22. Třetí a poslední set byl opět v režii domácího celku, povolil soupeři pouhých 16 bodů a připsal si první tři body do tabulky. Svým skvělým výkonem se na výhře prvního zápasu značně podílela nová posila domácích, nahrávačka Zuzana Marková.

VK ČEZ České Budějovice - TJ Sokol Žižkov I 3:0 (15, 22, 16)

VK ČEZ České Budějovice: Marková, Kotlabová, Kubíčková, Slabová, Švejdová, Cimbálková - libero Tomanová. Střídaly Andrýsková, Nejedlá, Sebroňová. Trenér Milan Šimonek.


Sobota 10. října 2015

Sobotní ráno přineslo druhé utkání, v jehož prvním setu domácí mírně podcenily soupeřky a v koncovce se jim bohužel nepodařilo set otočit na svou stranu. Set prohrály 21:25. Prohra prvního setu domácí donutila zlepšit svou hru a v dalších třech setech nepřekonal hranici 16 bodů. Sety vyhrály poměry 25:15, 25:13 a 25:16. Tímto výkonem si zajistily další tři body do tabulky a po dvou kolech první místo v tabulce první ligy žen.

VK ČEZ České Budějovice - TJ Sokol Žižkov I 3:1 (-21, 15, 13, 16)

VK České Budějovice: Nejedlá, Kotlabová, Kubíčková, Andrýsková, Švejdová, Cimbálková - libero Tomanová. Střídaly Slabová, Marková, Sebroňová. Trenér Milan Šimonek.

Vstup do nové sezony se ziskem šesti bodů lze zhodnotit velmi kladně. Doufejme, že i nadále budou hráčky Budějc těšit své fanoušky stejně pohledným volejbalem a že fanoušků bude stále přibývat.

Další zápasy, ve kterých máte možnost přijít volejbalistky podpořit, se budou konat 16. října v 18:30 a 17. října v 10:00. Sílu žen přijede prověřit soupeř z Rokycan, dá se tudíž očekávat kvalitní volejbal plný krásných výměn.

Napsala Anežka Sebroňová

Štítky volejbalista, VK Jihostroj České Budějovice, Česká obec sokolská, Žižkov, volejbal, ČEZ, Zuzana Marková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českobudějovické volejbalistky vstoupily do nové sezony dvěma výhrami  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.