Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Volejbalisté VK České Budějovice prohráli s Karlovarskem v pětisetové bitvě

Smolný závěr zápasu připravil volejbalisty VK České Budějovice o druhý bod v utkání s VK ČEZ Karlovarsko. Jihočeši udělali dvě chyby a "darovali" soupeři výhru. Na liberu hrál Michálek.

První set byl až do stavu 17:16 vyrovnaný. V další hře uhrál důležitý bod po několika výměnách na bloku Mach a spustil svou parádní jízdu – 18:16. Další útok Karlovarska zastavil Mach na bloku spolu s Palgutem. Když Zmrhal následně zaútočil do zámezí, bylo v první sadě téměř hotovo – 20:16. Aktuální pohodu pak potvrdil přímým bodem z podání Halaba a poslední dva body zaznamenal esem znovu Mach - 25:17.

Nová sada ale začala zcela opačně. Karlovarsko bylo lepší a šlo do vedení 4:6, 5:8 a 6:10. Hosté si vedení pohodlně drželi i v další části a vedli až o pět bodů - 13:18. Českobudějovičtí se sice nevzdali a snížili manko na 21:23, ale vytlučené domácí bloky daly hostům tři setboly. Sada skončila po dvou chybách na servisu 22:25.

Do třetího setu vstoupili lépe domácí a vedli o jeden až dva body. Za stavu 9:7 ale hosté získali v řadě čtyři body a skóre otočili – 9:11. Budějcký trenér René Dvořák reagoval oddechovým časem. To týmu pomohlo a za chvíli bylo skóre 15:14. Vyrovnané skóre trvalo až do koncovky setu. Pak dvě chyby na domácí straně znamenaly ztrátu dvou bodů. Hosté toho ale nevyužili. Sadu získali domácí poměrem 26:24.

Čtvrtý set ve velké části patřil Karlovarsku. Ihned na úvod si hosté vypracovali tříbodové vedení - 1:4. To ještě zvýšili na 4:8 a 7:12. Domácí sice snížili po bodových sériích na 12:15 a 15:16, ale více uhrát nedokázali. Koncovka opět patřila hostům, kteří set vyhráli 20:25.

Rozhodující pátá sada začala lépe pro České Budějovice. Vedly 3:1 a 4:2. Další vývoj byl 4:4, 6:6, 6:7 a 9:8. Fila následně zablokoval Kriška a domácí rázem vedli o dva body. Hosté si však pomohli servisem a srovnali na 11:11. Další bod patřil domácím, hosté odpověděli útokem zleva – 12:12.

V nejméně vhodný moment domácí chybovali při útoku a následně i souhře, čímž soupeři darovali dva body – 13:15. Zápas musel na liberu odehrát Petr Michálek, který nahradil zraněnou oporu Martina Kryštofa.

 VK České Budějovice – VK ČEZ Karlovarsko 2:3 (25:17, 22:25, 26:24, 20:25, 13:15)

Štítky VK České Budějovice, volejbal, Karlovarsko, VK Jihostroj České Budějovice, Karlovarský kraj, ČEZ, Petr Michálek, volejbalista, Martin Kryštof

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalisté VK České Budějovice prohráli s Karlovarskem v pětisetové bitvě  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.