Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Jihostroj bez problémů přehrál Brno 3:0

JIhostroj se před domácím publikem uvedl na jedničku. Zaplněná českobudějovická Sportovní hala sledovala třísetovou vítěznou bitvu proti Brnu.

Přestože se v úvodu první sady hrála vyrovnaná partie, po druhém oddechovém čase už Jihostroj zařadil vyšší rychlostní stupeň a stav 18:12 donutil brněnského kouče Ondřeje Marka ke střídání. Blokař Klapal  vystřídal Pražáka a vstoupit na palubovku se chystal i Červinka, který vystřídal Ondřeje Boulu za stavu 21:13.  V závěru setu chyboval Michal Hrazdila, naopak českobudějovický Halaba předvedl vynikající servis, jenž zakončil set. Nejvíce bodujícím hráčem prvního setu byl Filip Křesťan.

Ve druhém dějství si Jihostroj opět pomalu vytvářel náskok ve skóre. V koncovce se blýskl dvojblok Michálek - Todua, který připsal Jihostroji dvaadvacátý bod. V závěru ještě Brno vystřídalo, za Mendozu přišel Římal. Za stavu 23:19 přišel na servis Kraffer.  Set ukončil blokař Ondrovič rychlým útokem středem sítě. 

Třetí set byl nejvyrovnanější partií celého utkání. V úvodu se lépe dařilo Brnu a Jihostroj srovnal až za stavu 15:15. Poté už Jihočeši zpřesnili hru a dobrým servisem a následnou obranou se ujali v koncovce vedení. Set zakončili stavem 25:22. Nejvíce bodujícím hráčem zápasu byl polský smečař Pawel Halaba.

René Dvořák (trenér Č. Budějovic): „V prvním setu jsme dostali Brno pod tlak servisem. Ve druhém setu jsme tlačili na soupeře hned od začátku. Zato ve třetím setu jsme malinko povolili, a to se nám málem nevyplatilo. Museli jsme dohánět ztrátu. Brno by roztáhlo křídla a hrálo by to, co se od něj očekává, až se dá dokupy.“

Ondřej Marek (trenér Brna):Budějovice nás od začátku talčili jak na servisu tak v obraně a my jsme se těžko proti nim prosazovali. V určité fázi jsme byli vyrovnaným soupeřem, ale potom vždy přišlo postavení, ze kterého se nám nepodařilo otočit. Domácí to ustáli na přihrávce to bylo klíčové.

VK České Budějovice - Volejbal Brno 3:0 (25:16, 25:21, 25:22)

Č. Budějovice: Palgut, Křesťan, Halaba, Michálek, Ondrovič, Todua, libero - Kryštof. Střídali: Kraffer. 
Hlavní trenér: René Dvořák

Brno: Boula, Hrazdira, Handlíř, Oksanovič, Pražák, Mendoza - libero Weber. Střídali: Klapal, Římal
Hlavní trenér: Ondřej Marek

Autoři | Foto Jana Kroneislová | Zdroj volejbalcb.cz

Štítky VK České Budějovice, volejbal, Brno, Jihostroj, Paweł Halaba, trenér, Ondřej Boula, Filip Křesťan, České Budějovice, VK Jihostroj České Budějovice, Volejbal Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj bez problémů přehrál Brno 3:0  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.