Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mistrovství světa U21 vyvrcholí tento víkend

Mistrovství světa ve volejbale mužů do 21 let vstupuje do své závěrečné fáze. O víkendu bude osm nejlepších týmů světa bojovat o nejvyšší příčky v brněnské DRFG Aréně, zbytek juniorů se o popere o 9.–16. místo na jihu Čech v Budvar Aréně.

Češký národní tým bohužel prohrál svá poslední tři utkání skupiny G v Českcýh Budějovicích, a skončil v ní tak na posledním místě. Naši reprezentanti proto mohou na mistrovství světa skončit nejlépe třináctí. „Budeme se snažit dohrát šampionát co nejlépe a zabojovat alespoň o 13. místo,“ vzkázal před víkendovými zápasy všem fanouškům český trenér Ivan Pelikán. 

Jeho svěřenci bohužel svou sérii utkání v Českých Budějovicích, kam zamířili po něúspěšné odehrané základní skupině, dobře neodstartovali, když hned úvodní zápas s Egyptem prohráli 1:3. „Egypt hrál proti nám hodně trpělivě a my na něj zkrátka nenašli recept," litoval Pelikán. Na výkon týmu se hodně zlobil i kapitán Kristián Červinka: „To, co jsme s Egyptem předvedli, byl jeden z nejtrapnějších zápasů v mé kariéře. Jsem naštvaný na sebe i celý náš tým. Takhle zkrátka hrát nemůžeme. Náš výkon absolutně neodpovídal úrovni tohoto turnaje,“ zdůraznil.

Chuť si tak čeští junioři chtěli spravit ve středečním utkání s USA, kde svůj výkon sice o hodně vylepšili a dlouho se prali o vítězství, nakonec ale po prohře v tie breaku urvali pouhý jeden bod. „Tento zápas měl hodně podobný průběh jako ten v Brně s Kanadou, první tři sety se nám hra dařila, dobře jsme přihrávali, útočili i bránili. Což bylo v pořádku. Ve čtvrtém setu jsme ale polevili a začali chybovat. A to otočilo celý zápas,“ zhodnotil výsledek český kouč.

Naději na třetí místo ve skupině G mohl ještě vykřesat duel s výběrem Itálie – ani ten se ale českému národnímu týmu do vítězného konce dovést nepodařilo. V pětisetovém dramatu přitom měli Češi k dobru i dva mečboly, radost ale po utkání zavládla v italském týmu, který zkrácenou hru vyhrál poměrem 16:18. „Už potřetí se nám stalo, že jsme vedli 2:1 a opět jsme nepochopitelně polevili ve čtvrtém setu. Zase to bylo o chybičkách a těch jsme bohužel opět udělali víc my,“ smutnil ve čtvrtek Ivan Pelikán.

O víkendu tak budou naši reprezentanti bojovat v Českých Budějovicích o celkové 13.–16. místo.

Rozpis utkání sobota 1. července:

Semifinále (Brno):

17:30: Rusko - Kuba
20:00: Polsko - Brazílie

O 5.–8. místo (Brno):

12:30: Írán - Argentina
15:00: Kanada - Čína

O 9. –12. místo (Č. Budějovice):

17:30: Turecko - Egypt
20:00: Itálie - Ukrajina
O 13. –16. místo (Č. Budějovice):

12:30: USA - Maroko
15:00: Japonsko - Česká republika

Autoři | Foto Facebook Česká volejbalová reprezentace

Štítky volejbal, mistrovství, finále, zápasy, mistrovství světa, Česko, Budvar aréna, Egypt, DRFG Arena, České Budějovice, Brno, USA, Itálie, Kanada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mistrovství světa U21 vyvrcholí tento víkend  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.