Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Čeští mladíci po přesunu do Budějc nezazářili, Egyptu podlehli ve třech setech

V Českých Budějovicích odstartovaly v úterý boje o 9. až 16. místo mistrovství světa ve volejbale mužů do 21 let. Prvním soupeřem českého výběru, který se sem přesunul po neúspěšné základní skupině, byl Egypt. Ten obsadil v úvodní fázi, ve velké konkurenci Brazílie, Číny a Japonska, čtvrté místo bez zisku jediného bodu. Svěřenci Ivana Pelikána však na Egypt nestačili a prohráli s ním hladce 0:3 na sety.

Český tým začal své první utkání v Českých Budějovicích solidně, rychle získal náskok 4:1, o který však záhy přišel. Střední pasáž prvního setu pak patřila Egyptu, který vybojoval několik bodů v řadě a česká lavička si musela vzít oddechový čas (9:12). A ten očividně pomohl, svěřenci trenéra Ivana Pelikána vzápětí srovnali na 14:14 a záchranou brzdu v podobě time-outu bral tentokrát egyptský kouč. I po tomto oddechovém čase přišla bodová série, bohužel však pro soupeře českého týmu – 14:18 z českého pohledu. I když čeští volejbalisté bojovali, závěr setu získali Egypťané (19:25).

Také druhý set začali lépe Češi, na postu univerzála již v prvním setu dostal příležitost Patrik Indra, když se Matěji Šmídlovi příliš nedařilo. Hru pozvedl i další střídající hráč nahrávač Matyáš Džavoronok. Důležitý blok zaznamenala trojice Džavoronok M. – Mikulenka – Šulc, která poslala Čechy do tříbodového vedení 14:11. Náskok si čeští mladíci pohlídali až do stavu 21:18, pak ale přišla série Egypta a rázem bylo srovnáno – 21:21. A když pak šly dva útoky Marka Šulce do autu, Egypťané vedli už 23:21. Také závěr druhé sady Egypt zvládl lépe, pomohl k tomu i neúspěšný servis střídajícího Radka Sudy za stavu 23:24, který znamenal stav 0:2 na sety.

Egypťané pokračovali v kvalitní hře i ve třetím setu, byť v první části třetího dějství vedli čeští reprezentanti. Chléb se začal lámat za vyrovnaného stavu 12:12, kdy Egypt utekl až na 12:15 z pohledu domácích. Českému výběru se sice podařilo soupeři přiblížit na rozdíl jediného bodu (17:18), pak však přišla opět ztráta (17:20). Závěr setu i celého zápasu Egypt zvládl a překvapivě hladce porazil český výběr 3:0 na sety.

Česká republika – Egypt 0:3 (19:25, 23:25, 22:25)

Česká republika: Červinka, Mikulenka, Horák, Vašina, Šulc, Šmídl – libero Kunc. Střídali Džavoronok M., Indra, Suda.
Egypt: Away, Aly O., Zayed, Seoudy, Aly M., Badawi – libero Mostafa. Střídal Ahmed.
Diváci: 300

Ohlasy po utkání:

Ivan Pelikán (trenér České republiky): Nikoho z nás během celého zápasu neposlouchala přihrávka a od toho se odvíjela celá naše hra. Egypt hrál trpělivě a my na něj zkrátka nenašli recept. Ve druhém setu jsme vedli 21:18 a vlastními chybami jsme se o tuto sadu připravili.

Kristián Červinka (kapitán České republiky): To, co jsme tady dnes předvedli, byl jeden z nejtrapnějších zápasů v mé kariéře. Jsem naštvaný na sebe i celý náš tým. Takhle zkrátka hrát nemůžeme. Náš výkon absolutně neodpovídal úrovni tohoto turnaje. Příště musíme podat úplně jiný výkon...

Autoři | Foto FIVB

Štítky Egypt, České Budějovice, Česko, Japonsko, Čína, Brazílie, Matyáš Džavoronok, Patrik Indra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čeští mladíci po přesunu do Budějc nezazářili, Egyptu podlehli ve třech setech  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.