Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Startuje mistrovství světa volejbalistů U21. Hraje se i v Budvar aréně

Do České republiky se sjela světová mládežnická špička, dnes večer totiž začíná mistrovství světa ve volejbale mužů do 21 let (FIVB Volleyball Men´s U21 World Championship). Od 23. června do 2. července bude v brněnské DRFG Aréně a českobudějovické Budvar Aréně bojovat o co nejlepší umístění 16 týmů.

V Budějcích se odehrají zápasy základních skupin C a D. Dnes se v Budvar aréně hrají zápasy Argentina - Ukrajina (12:30), Čína - Japonsko (15:00), Itálie - Írán (17:30) a Brazílie - Egypt (20:00).

Český národní výběr se v úvodu mistrovství představí v jihomoravské metropoli, kde odehraje základní skupinu. Jeho další účinkování pak bude záviset tom, jak se v této skupině umístí. Pokud obsadí první nebo druhé místo, zůstane hrát v Brně, v opačném případě dohraje šampionát v Budějcích.

Do skupiny jsme dostali Polsko, což je dlouhodobě světový volejbalový fenomén a i v této kategorii bude patřit mezi aspiranty na medaili. Naším dalším soupeřem je Kanada, která hraje atletický, silový a atraktivní volejbal a Maroko je pro nás zatím trošku neznámou,“ zhodnotil soupeře Česka trenér nároďáku Ivan Pelikán.

Základní skupiny FIVB Men’s U21 World Championship:

Skupina A (Brno): Česká republika, Polsko, Kanada, Maroko
Skupina B (Brno): Rusko, Turecko, USA, Kuba
Skupina C (České Budějovice): Argentina, Itálie, Írán, Ukrajina
Skupina D (České Budějovice): Čína, Brazílie, Egypt, Japonsko

Vstupenky na mistrovství světa jsou dosutpné v síti Ticketportal. Je možné zakoupit buď celodenní vstupenky nebo permanentku na celý turnaj. Mládež a děti do 16 let mají na šampionát vstup zdarma. Celodenní vstupenka vychází na 100 korun, vstupenka na semifinálový den stojí 150 a na finále 200 korun. Permanentky jsou k mání za 600 korun.

Veškeré další informace o šampionátu jsou k dispozici na oficiálním webu MS: www.ms2017volejbal.cz.

Autoři | Tisková zpráva | Foto Ondřej Driml | Zdroj s využitím TZ

Štítky volejbal, mistrovství, šampionát, U21, Budvar aréna, mistrovství světa, Česko, České Budějovice, DRFG Arena, vstupenka, Volejbal Brno, Japonsko, Čína

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Startuje mistrovství světa volejbalistů U21. Hraje se i v Budvar aréně  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.