Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihostroj se ve třetím předkole Ligy mistrů utká s finským mistrem

Volejbalový klub České Budějovice zná soupeře o postup do hlavní fáze Ligy mistrů. Ve třetím předkole bude Jihostroj čelit finskému celku Ford Store Levoranta Sastamala. Tým dříve známý jako VaLePa se v uplynulé sezoně rovněž stal šampionem domácí nejvyšší soutěže.

„Je to ohromně silný mančaft. Hrají v něm někteří finští reprezentanti, které jsme viděli při kvalifikaci na mistrovství světa v Karlových Varech. V poslední sezoně byli doplněni americkými nebo australskými volejbalisty. Uvidíme, v jakém složení budou v novém ročníku,“ komentuje soupeře pro třetí předkolo trenér Jihostroje René Dvořák.

Českobudějovický výběr neměl velkou naději na lehčího soupeře. Nasazení pro předkola Ligy mistrů se určuje podle koeficientů národních týmů. V žebříčku je Česká republika aktuálně třináctá. „Ale cílem by měl být postup. Rádi bychom si Ligu mistrů zahráli a chceme se o ni poprat. Šance jsou padesát na padesát,“ myslí si Dvořák.

Foto Jana Kroneislová

Štítky VK České Budějovice, volejbal, Liga mistrů, Liga mistrů UEFA, Jihostroj, SK Dynamo České Budějovice, Mistrovství světa ve fotbale, Česko, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj se ve třetím předkole Ligy mistrů utká s finským mistrem  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.