Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vítěze extraligy posílili polský smečař Halaba a slovenský blokař Ondrovič

Mistrovský celek VK České Budějovice zbrojí před nadcházející sezonou. Kádr Jihostroje doplnily dvě nadějné posily. Novým smečařem je polský reprezentant do 23 let Pawel Halaba a tvrdit muziku bude slovenský blokař Peter Ondrovič.

Jihočeši po zisku extraligového titulu přestavují kádr a po sérii odchodů hledali vhodné hráče, kteří by doplnili osu týmu. Prvním ze dvou nováčků je polský  volejbalista Pawel Halaba. Jednadvacetiletý smečař je kmenovým hráčem Řešova, jednoho z nejlepších světových klubů a pravidelného účastníka Ligy mistrů.

„Nadějný volejbalista, který v loňské sezoně nejvyšší polské soutěže zasáhl přibližně do dvaceti utkání. Je to poměrně slušný přihrávač, dynamický útočník na vysoké balony. Má tvrdý skákaný servis,“ popisuje kouč René Dvořák smečaře Halabu, který poslední dva ročníky hostoval ve varšavské Politechnice. Té naposledy patřilo deváté místo tabulky.

Druhým mužem, jenž bude nově oblékat dres Českých Budějovic, je slovenský blokař Peter Ondrovič. Dvaadvacetiletá posila je aktuálně členem národního týmu, který bojuje ve Světové lize. Doposud hrál Ondrovič německou Bundesligu za Herrsching. „Je to mladý a dravý blokař, který se bude ještě hodně zlepšovat,“ říká Dvořák. Německý klub skončil v uplynulé sezoně ve čtvrtfinále.

Foto Jana Kroneislová

Štítky VK České Budějovice, volejbal, posila, Peter Ondrovič, Paweł Halaba, VK Jihostroj České Budějovice, Jihostroj, Liga mistrů UEFA, Německá fotbalová Bundesliga, Aleppo, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítěze extraligy posílili polský smečař Halaba a slovenský blokař Ondrovič  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.