Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dva roky čekání jsou u konce. Jihostroj znovu vstupuje do bitvy o mistrovský titul

Českobudějovičtí volejbalisté se po dvou letech znovu vrací do boje o mistrovský titul. Ve finále play-off jim bude soupeřem vítěz základní části – Kladno volejbal cz. Kdo ovládne letošní ročník UNIQA volejbalové extraligy? Série začíná dnes na hřišti středočeského celku, na jih Čech se přestěhuje ve středu 19. dubna.

Poslední vystoupení ve finále extraligy příliš slavné nebylo. V sezoně 2014/2015 narazili volejbalisté Českých Budějovic na Duklu Liberec a v sérii získali pouze jednu výhru. Z mistrovského titulu se tak radovali Severočeši. Před rokem potkaly Jihostroj zdravotní patálie, které znamenaly pouze zisk bronzových medailí. Letos si to o ně s Karlovarskem rozdá právě Liberec. Jihočeši míří výše.

Pro svěřence kouče Reného Dvořáka to však nebude vůbec lehká práce. Kladenské volejbalisty neporazili v ročníku ani jednou, a to se s nimi setkali hned třikrát. Poprvé tomu tak bylo ve třetím kole základní části a Středočeši nepovolili soupeři ani jeden set. Teprve až ve Sportovní hale jej dokázal Jihostroj získat. Na vítězství to ale nestačilo. Poslední měření sil přišlo ve čtvrtfinále Českého poháru a znovu vyznělo po třech setech pro Kladno.

Nevěřím, že se najde člověk, který by věřil, že po téhle sezoně postoupíme do finále. Připomínalo to loňský rok, ale myslím, že jsme se z něj poučili. Loni jsme přestávali věřit, že bychom to mohli dokázat. Letos jsme však ani jednou nezapochybovali, zapnuli jsme na vyšší obrátky a vymáčkli jsme ze sebe to nejlepší. Tím jsme to dokázali. Finále má v letošním ročníku cenu titulu z jiných let,“ myslí si kapitán Českých Budějovic Filip Habr.

Vítěz základní části z Kladna podává pod taktovkou trenéra Milana Fortuníka vynikající výkony. Právem je ve finále extraligy. V play-off prohráli jeho volejbalisté pouze dvě utkání, konkrétně druhé a třetí semifinále s Liberce. Když šlo navíc v šestém střetnutí do tuhého a Dukla dotahovala v tie-breaku obrovskou ztrátu, prokázali i velkou psychickou odolnost.

Finále jistě ovlivní souboj dvou zkušených reprezentačních nahrávačů – Daana Van Haarlema a Filipa Habra. Oni budou klíčovými postavami svých celků. Kladno se navíc bude spoléhat na Filipa Křesťana, který je nejlépe bodujícím hráčem extraligy a Adama Zajíčka, který zase překonal v letošním ročníku hranici sta bloků. Naopak Jihostroj těší návrat Sebastiana Geverta do sestavy, jenž patří k tahounům, podobně jako Petr Michálek nebo Martin Kryštof.

Série hraná na čtyři vítězství začíná v Kladně 15. dubna od 18 hodin. O den později se zápas rozehraje, vzhledem k přímému televiznímu přenosu, už v 15:30. Na jih Čech se finále přesune v polovině příštího týdne. Třetí finále je na programu 19. dubna od 18 hodin, den nato se před kamerami ČT sport začíná o dvacet minut později.

Program finále UNIQA volejbalové extraligy:

15. dubna (18:00)
Kladno volejbal cz – VK České Budějovice (1. finále)

16. dubna (15:30)
Kladno volejbal cz – VK České Budějovice (2. finále)

19. dubna (18:00)
VK České Budějovice – Kladno volejbal cz (3. finále)

20. dubna (18:20)
VK České Budějovice – Kladno volejbal cz (4. finále)

23. dubna (18:00)
Kladno volejbal cz – VK České Budějovice (případné 5. finále)

26. dubna (18:00)
VK České Budějovice – Kladno volejbal cz (případné 6. finále)

29. dubna (18:00)
Kladno volejbal cz – VK České Budějovice (případné 7. finále)

Foto Jana Kroneislová

Štítky finále, Volleyball.cz Kladno, VK Jihostroj České Budějovice, volejbal, volejbalista, Uniqa Insurance Group, Česká volejbalová extraliga mužů, Česko, Filip Habr, Dukla Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hawky

Já jsem věřil Filipe. A říkal jsem to otevřeně i po všech zraněních. Zlomte vaz klucí.

Sobota, 15. dubna 2017, 10:02Odpovědět

Dva roky čekání jsou u konce. Jihostroj znovu vstupuje do bitvy o mistrovský titul  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.