Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Příbram před vlastním publikem konec nepřipustila. Postupujícího určí sedmé čtvrtfinále

Kdo bude bojovat o medaile stále není jasné. Příbram zvládla šesté čtvrtfinále play-off UNIQA volejbalové extraligy s naprostým přehledem a před vlastním publikem zvítězila 3:0 na sety. Vyrovnala tak stav série a vynutila si sedmé čtvrtfinále v Českých Budějovicích.

Středoví hráči byli hlavními aktéry prvních výměn. Lépe ze souboje Mikulenka – Todua vycházel domácí blokař, a tak se Příbram hned na začátku ujala vedení 3:1. Hosty trápila především obrana síti. Středočeši neměli tolik práce s jejím překonáním a získali tříbodový náskok. Jihostroj si na ni po technickém time-outu dal pozor a Todua s Hackworthem dokázali snížit na 10:11. Vzápětí ale přišly další chyby a domácí měli vedení zpět. Pouze do chvíle, než Hackworth před další povinnou pauzou vytloukl příbramské bloky a snížil na 14:15. Blízko bylo i srovnání, když Todua poslal na polovinu soupeře nepříjemné plachtící podání, ve stejné výměně mu však byl odpískán dvoják a Příbram se dostala ke skóre 19:17. Když byl následně zastaven Kraffer, trenér Dvořák se ho rozhodl nahradit Kulihou. Koncovka ale hostům neutekla, domácí celek se znovu podařilo dotáhnout na rozdíl jednoho bodu a i kouč Středočechů Martin Kop volil oddechový čas. Učinil tak včas. V další výměně nepřijal Hackworth, poté nemohl po špatné nahrávce pořádně útočit Michálek a domácí najednou vedli 23:20. Na první setbol ještě neuspěl Böhm, pro Šestaka už to ale takový problém nebyl.

Kuliha už na hřišti zůstal a Jihočechům se podařilo vstoupit do druhého dějství po chybách domácích úspěšně. Příbram ale neuvěřitelně snadno vývoj otočila. Znovu u toho byl Todua, který se nejprve nedohodl s Hackworthem na tom, kdo bude útočit, posléze ho našel Renovica na příjmu a hostům se soupeř velice rychle vzdaloval. Stav 9:3 pro domácí s výkonem Českých Budějovic hodně zacloumal. Do hry se tak postupně zapracoval Sobotka, který musel vystřídat ukrajinského blokaře. Snaha udělat něco s průběhem ale nevycházela. V útlumu byla i hvězda série Colin Hackworth, který neútočil tak přesně jako v předchozích duelech. Potvrdil to před technickým time-outem, kdy smečí do zámezí poslal Příbram do vedení 16:10. Následovalo dalších pět bodů domácích v řadě a bylo jasné, že na zvrat už Jihostroj nedosáhne. A to ani s Toduou, který se vrátil na plac. 

Hostům nevyšel ani začátek třetí části. S příchodem Kraffera na taraflex se ale českobudějovičtí volejbalisté vzpamatovali a smazali tříbodovou ztrátu na nejtěsnější možný rozdíl. V kontaktu ale nezůstali dlouho. Před povinným oddechovým časem nedokázal Mach zaútočit středem a Příbram tak vedla 8:4. Pak už byl výkon Českých Budějovic jeden velký zmar a chaos. Ze hry odešel Habr a změnit rytmus hry se pokusil Červinka. Platné to ale nebylo. Jediný světlý moment tak bylo fair-play gesto Martina Kryštofa, který za nepříznivého stavu pro svůj tým přiznal teč míče, jenž zamířil do autu. Domácí dosáhli skóre 16:10 a byli blízko rozhodujícího sedmého čtvrtfinále. Vyprodaná hala je hnala k vítězství a najednou to byla úplně jiná Příbram než ze základní části. Díky skvělé obraně se rychle dostala do vedení 20:12. V koncovce si Středočeši vypracovali osm mečbolů. První odvrátil z pipu Michálek, jenže Todua při druhém mečbolu uvedl servis do autu a definitivně potvrdil, že se o postupujícím rozhodne na jihu Čech.

VK Euro Sitex Příbram – VK České Budějovice 3:0 (25:22, 25:13, 25:17)

Rozhodčí: Kvarda – Kořenek. Nejvíce bodující hráči: Renovica (19) – Hackworth (12). Diváků: 600. Čas utkání: 82 minut. Stav série: 3:3.

VK Euro Sitex Příbram: Böhm, Poikela, Renovica, Palgut, Mikulenka, Šestak – libero Juračka. Střídali M. Mach, Kuchař a Kupilík. Trenér Martin Kop.

VK České Budějovice: R. Mach, Habr, Kraffer, Hackworth, Todua, Michálek – libero Kryštof. Střídali Kuliha, Sobotka a Červenka. Trenér René Dvořák.

Foto Jana Kroneislová

Štítky Příbram, čtvrtfinále, České Budějovice, Uniqa Insurance Group, Česká volejbalová extraliga mužů, VK Jihostroj České Budějovice, Jihostroj, Martin Kryštof, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příbram před vlastním publikem konec nepřipustila. Postupujícího určí sedmé čtvrtfinále  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.