Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Fantastický obrat ve třetím setu přinesl Jihostroji druhou čtvrtfinálovou výhru

Příbram nebude na třetí čtvrtfinálové utkání vzpomínat v dobrém. První dva sety sice jasně prohrála, ve třetím však měla nakročeno k návratu do utkání. Vedení 20:15 jí ale bylo málo. Českobudějovičtí volejbalisté jasně opanovali koncovku a po výhře 3:0 na sety vedou ve čtvrtfinálové sérii 2:1 na zápasy.

Hostující volejbalisté se v úvodu utkání nezalekli atmosféry vyprodané příbramské haly a díky dvěma blokům Radka Macha v řadě poprvé získali výraznější náskok. Za nepříznivého stavu 3:6 si tak domácí vzali time-outu, po kterém se jim podařilo srovnat. Odskočit se Jihostroji znovu podařilo až v polovině sady, kdy Středočeši chybovali na příjmu a neměli dobře připravenou pozici na útok. Výrazně k tomu pomohl Habr svým dělovým servisem, kterým dostal domácí pod tlak. Příbram jej odstranila ze servisu až za stavu 10:15 ze svého pohledu. Náskok vydržel až do koncovky dějství. V ní domácí nebyli schopni nic s výsledkem udělat a po špatném podání Böhma měli hosté sedm setbolů. Úspěšným exekutorem druhého v pořadí byl Michálek.

Vyrovnaný průběh přinesl i začátek druhé část třetího čtvrtfinále. Ani jeden z týmů si delší dobu nedokázal vypracovat výraznější než jednobodový náskok. Teprve až útok Kulihy do anténky znamenal vedení 11:9 pro Příbram. Trenér Dvořák si však ihned vybral oddechový čas a Jihostroj úspěšnými bloky Hackwortha a Macha otočil vývoj ve svůj prospěch. Domácí se sice rychle dotáhli na vyrovnaný stav, plachtící podání Kulihy ale znovu znamenalo odskok a stav 15:13 pro České Budějovice. Středočechům nepomohl ani time-out a náskok byl rázem po bloku Macha čtyřbodový. Opět si ho hosté přenesli až do závěru setu. Příbram zkoušela ještě překvapit Jihočechy prostřídáním sestavy, ale nebylo jí to nic platné. Hackworth vybojoval na hlavním kůlu pět setbolů. První zkusil ze servisu proměnit Šotola, ale nakonec vyšel až druhý pokus hostů, když bratr Radka Macha nedokázal usměrnit podání do kurtu.

Jenže českobudějovičtí volejbalisté nezvládli úvod třetí sady a vlastními chybami poslali Příbram do vedení 7:2. Na řadu tak přišlo střídání Kulihy, kterého poprvé v utkání nahradil Kraffer. Nepřesný atak Michálka navíc přispěl k nárůstu náskoku domácích. René Dvořák tak neměl jinou variantu, než už podruhé v setu zažádat o time-out. O něco později se opravdu snížit podařilo. Michálkův blok Renovicy na hlavním kůlu znamenal nelichotivý stav 9:13 a oddechový čas i pro Příbram. Středočeši se ale brzo vrátili k pětibodovému náskoku. Pečlivě jej střežili až do koncovky. Na jejím začátku o něj ale pěti body v řadě trestuhodně přišli. Chybný příjem byla voda na mlýn pro Jihostroj, který dokázal srovnat na 20:20. Obrat ve skóre přinesl Hackworth, jenž poslal svůj tým do vedení 23:22. A když následně Todua po dalším chybném příjmu Juračky vybojoval mečbol, byly České Budějovice blízko. Konečnou podobu utkání stanovil při druhém mečbolu Hackworth.

VK Euro Sitex Příbram – VK České Budějovice 0:3 (18:25, 20:25, 23:25)

Rozhodčí: Hudík – Kořenek. Nejvíce bodující hráči: Böhm (12) – Todua (14). Diváků: 600. Čas utkání: 79 minut. Stav série: 1:2.

VK Euro Sitex Příbram: Böhm, Poikela, Renovica, Palgut, Mikulenka, Šestak – libero Juračka. Střídali M. Mach, Kupilík, Rychecký, Kuchař a Suda. Trenér Martin Kop.

VK České Budějovice: R. Mach, Michálek, Habr, Hackworth, Todua, Kuliha – libero Kryštof. Střídali Šotola, Sobotka a Kraffer. Trenér René Dvořák.

Štítky Příbram, Jihostroj, Radek Mach, volejbalista, VK Jihostroj České Budějovice, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radek Schi

Zápas jsem bohužel neviděl, ale podle oficiální statistiky měl Jury v zápase jen jednu chybu na příjmu. Proto moc nerozumím obratu "po dalším chybném příjmu Juračky".Jinak JIHOSTROJ!!!

Pondělí, 20. března 2017, 15:06Odpovědět

Fantastický obrat ve třetím setu přinesl Jihostroji druhou čtvrtfinálovou výhru  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.