Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihostroj znovu neuhrál proti Tel Avivu ani set a ve Vyzývacím poháru končí

Českobudějovičtí volejbalisté ukončili své putování evropským Vyzývacím pohárem už ve 2. kole. Během dvou zápasů nestačili na izraelský tým Maccabi Tel Aviv, který nepovolil Jihočechům ani jeden set. I v odvetě na domácím hřišti zvítězil s přehledem 3:0 na sety.

Domácí vstoupili do utkání lépe a postupnými kroky si začali vypracovávat náskok nad svým soupeřem. Jejich odhodlaný výkon přinesl čtyřbodové vedení, které se kvůli chybám Jihostroje nedařilo smazat. Dobře se prezentoval Hackworth, to však bylo na Tel Aviv zatím málo. Když po druhém technickém time-outu nevyužili hosté šanci na snížení, vzal si trenér René Dvořák oddechový čas. Nepomohl. Habr se následně dotkl při bloku sítě a Izraelci vedli 18:12. Český celek znovu, stejně jako v minulém střetnutí, trápil nahrávač Aviz, jenž dokázal hráče v černočervených dresech několikrát překvapit. Obraz hry byl podobný i v závěru, hosté se snažili o zdramatizování, Maccabi ale moc prostoru nenabídlo a hned prví setbol za stavu 24:18 proměnil Dos Santos. Pole působnosti se pro České Budějovice zúžilo, protože, pokud chtěly pomýšlet na postup, nesměly už ztratit ani set. 

Do druhého setu se vrátil Michálek, kterého na chvíli v první sadě nahradil Kraffer a Sobotku vystřídal Todua. Jenže na to nebrali ohled Plotyczer s Avizem. První jmenovaný zvyšoval v úvodu esem na 2:0, Aviz v další rozehře znovu překvapil hráče Jihostroje a náskok rostl. Ačkoliv to vypadalo, že se hosté vrátí do kontaktu, Tel Aviv rozdíl s drobnými problémy udržel a vedl 8:5. Po návratu na taraflex se však parta Filipa Habra rozehrála a především Todua přispěl k vyrovnání na 10:10. Jihočeši se dokonce dostali o chvíli později do vedení, tentokrát u toho byli Hackworth s Machem, kteří dvěma bloky otočili vývoj na skóre 14:13. Americký univerzál poté po vynikajícím příjmu Kryštofa vytloukl vystavěnou zeď na síti soupeře, Michálek skvěle zaútočil z hlavního kůlu a České Budějovice vedly 16:13. Maccabi se snažilo vrátit do hry, ale nedařilo se. Pipe Michálka před koncovkou druhé části znamenal stav 20:17 pro Jihostroj. Domácí přesto lehce umazali náskok a po útoku Cuka byl z jejich pohledu už jen 20:21. Aviz posléze zablokoval Michálka na hlavním kůlu, což přineslo srovnání. Poslední rozehry byly velmi vypjaté a plné nervozity. První setbol si po sérii chyb na obou stranách vybojovali hosté. Dos Santos ho ale smazal. Tel Avivu se pdoobný kousek povedlo zopakovat i podruhé. Pak se ke slovu svým blokem přihlásil Avigdorov a postupový setbol získalo Maccabi. Todua ho však nekompromisně odvrátil. To se povedlo ještě dvakrát, ale čtvrtý setbol už proměnil blokem Aviz, a to znamenalo vyřazení Jihostroje z Vyzývacího poháru.

Do třetí části naskočil Kuliha, jenž už hrál v napínavém konci třetí sady. Domácí hráli volněji, na hostech zase bylo znát zklamání z neúspěchu. Po technickém time-outu si Tel Aviv vypracoval tříbodový náskok a nakročil lépe k ukončení celého utkání. Maccabi si duel užívalo, především pak Aviz, jenž do hry zapojoval celý zbytek týmu. Jihočeši si nemohli být jisti, odkud tentokrát útok přijde. Povinná pauza znamenala vedení volejbalistů ve žlutých dresech 16:13 a stále slibný náskok před koncovkou. Když chvíli nato útočil Hackworth do zázemí, zdálo se být téměř rozhodnuto. Izraelci vedli 20:16. Plotyczerovo eso na 22:17 dominanci Tel Avivu ještě umocnilo. Konečnou podobu výsledku dal při druhém mečbolu svým chbyným servisem Fila.

Maccabi Tel Aviv – VK České Budějovice 3:0 (25:18, 30:28, 25:20)

Čas: 83 minut. Nejvíce bodující hráči: Plotyczer (17) – Hackworth (18). Diváci: 350. Rozhodčí: Van Zanten (NED) – Kováč (SVK).

Maccabi Tel Aviv: Plotyczer, Avigdorov, Aviz, Dos Santos, Dadon, Cuk – libero Shwartz-Shmoel. Střídal Ben Noun. Trenér Zohar Bar Netzer.

VK České Budějovice: Fila, Sobotka, Habr, Michálek, Mach, Hackworth – libero Kryštof. Střídali Kraffer, Todua, Červinka a Kuliha. Trenér René Dvořák.

Foto Jana Kroneislová

Štítky Tel Aviv, Makabi Tel Aviv BC, Jihostroj, VK Jihostroj České Budějovice, Filip Habr, České Budějovice, Manuel dos Santos Fernandes

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj znovu neuhrál proti Tel Avivu ani set a ve Vyzývacím poháru končí  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.