Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihostroj vedl v Příbrami 2:0. Zápas ale prohrál a navíc ztratil Geverta

Smolný zápas mají za sebou hráči VK České Budějovice, kteří vybojovali na příbramské palubovce první dva sety. Domácí ale dokázali ve třetí sadě zvrátit nepříznivý stav 13:16 a získali všechny další sety.

Zápas začali na útoku domácí a z levé strany zaútočili přesně – 1:0. Pak vedla Příbram 3:1 a 5:3, ale Fila přesnými útoky srovnal na 5:5. Jihostroj šel poprvé do vedení po 15. hře, kdy vedl 7:8. Náskok postupně Jihočeši zvyšovali a vedli i o čtyři body. Domácí dokázali na nepříznivý stav zareagovat a srovnali na 19:19. Za stavu 21:21 pak přišla šance hostujícího týmu, který přesnými útoky a bezchybnou obranou vyhrál 22:25.

Ve druhém setu šel Jihostroj od začátku do vedení a držel si dvou až čtyřbodový náskok. Při stavu 15:18 ale Příbram znovu dokázala zmobilizovat síly a srovnala na 20:20. Závěr druhého setu si hosté utéct nenechali a bodovou sérií si získali tři mečboly – 21:24. První sice Příbram odvrátila, ale pak se již Českobudějovičtí radovali.

Třetí set ovlivnil celý zápas. Za nerozhodného stavu 7:7 si při doskoku přivodil zranění Chilan Sebastian Gevert a v zápase kvůli zranění kotníku dohrál. I přes tuto obrovskou ztrátu si Jihostroj v další hře získal až tříbodové vedení – 13:16. Jenže pak se znovu Příbram dokázala dotáhnout a šla i do vedení 20:18. Na to Jihočeši zareagovat nedokázali a prohráli 25:22.

Na čtvrtou sadu by hosté jistě chtěli co nejrychleji zapomenout. Od stavu 11:10 se domácí Sitex rozjel a šel do vedení 19:12. Set pak v pohodě vyhrál 25:13. Rozhodující zkrácený pátý set začali hosté skvěle a vedli 0:3. Po pauze a taktické poradě ale nastoupili domácí znovu ve velké pohodě a otočili stav na 7:6.

Pak Příbram zaútočila po lajně a vytloukla Filu – 9:6. Hackworth následně křížem snížil, Fila ho napodobil a úspěšný blok znamenal srovnání na 10:10. Místo otočení skóre přišlo zaváhání a vytlučený blok Jihostroje – 12:10. A Příbram si dvoubodový náskok udržela až do konce a vyhrála 15:13.

VK Euro Sitex Příbram – VK České Budějovice 3:2 (-22, -22, 22, 13, 13)

Rozhodčí: Hudík, Kovář. Nejvíce bodující hráči: Böhm 21 – Mach, Michálek 15. Čas utkání: 125 minut.

Příbram: M. Mach, Böhm, Poikela, Renovica, Palgut, Šestak – libero Juračka. Střídali Mikulenka, Rychecký, Kuchař a Kupilík.

České Budějovice: R. Mach, Gevert, Michálek, Habr, Fila, Sobotka – libero Kryštof. Střídali: Hackworth, Červinka, Kraffer, Kuliha a Todua.

Štítky Příbram, Jihostroj, VK Jihostroj České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihostroj vedl v Příbrami 2:0. Zápas ale prohrál a navíc ztratil Geverta  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.