Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

HANACE Rafters vstoupili do nové sezony velkolepě

Po zimní raftové přestávce se raftaři z celého Česka sešli na přelomu března a dubna na Sázavě, aby hned na úvod sezony bojovali o cenné body v Českém poháru v raftingu, ale také o body nominační.

V roce 2012 se bude v Česku konat velký raftový mezinárodní festival složený ze tří akcí, a to mistrovství světa juniorů a veteránů v Českých Budějovicích, mistrovství Evropy mužů a žen na Lipně a světový pohár na Trnávce.

O tom, jaké posádky budou Českou republiku reprezentovat na ME, se již rozhodlo minulý rok.
Junioři a veteráni si však svoje nominační karty teprve začínají rozdávat.

Členové českobudějovického klubu HANACE Rafters o sobě dali na Sázavě vědět.  V kategorii mužů se obě posádky probojovaly do „top ten“. Posádka HANACE Rafters A ve složení Tomáš Saiko, Antonín Haleš, Michal Cuc a Libor Peška v sobotním závodě zvítězila. Druhá oddílová posádka Zničehonix ve složení Walter Knösel, Petr Janů, Filip Musil a Lenka Bauerová dojela na devátém místě, což je zatím nejlepší výsledek této posádky ve sjezdu.

V juniorských kategoriích měli HANACE Rafters hned dvě želízka v ohni. Obě posádky dokázaly ve svých kategoriích zvítězit. Juniorská dívčí posádka Čudly pádlovala ve složení Barbora Kašparová, Marie Mašínová, Iva Dundová a Kateřina Beránková. Juniorská chlapecká posádka TR ENVY HANACE junior složená z čerstvých mistrů světa juniorů v raftingu, které se konalo v říjnu 2011 v daleké Kostarice, jela ve složení Martin Novák, Antonín Haleš, Radek Pavlík a Ondra Rolenc.

V neděli se jel závod v kategoriích R4 i R6. HANACE Rafters měli zastoupení v obou kategoriích. Zničehonix skončili ve veřejném závodě v neděli na nepopulárním čtvrtém místě, Čudly dojely druhé a ženy i junioři skončili třetí.

Posádka HANACE Rafters čtyřkový veřejný závod vynechala, kluci se soustředili na závod v kategorii R6, kdy se jednalo o první z šesti nominačních závodů na mistrovství světa v raftingu v roce 2013 na Novém Zélandu. Posádce se dařilo a za vítězi zaostala jen pět vteřin, což znamenalo výborné druhé místo. „Doplnili jsme náš tým o Martina Nováka a Milana Pražana a při výběru jsme měli šťastnou ruku,“ poznamenal kapitán posádky Antonín Haleš. Martin Novák je mladý a velmi šikovný závodník, Milan Pražan přinese do posádky jistě mnoho zkušeností. Je to totiž mistr světa v raftingu z roku 2003, které se konalo pod lipenskou přehradou.

Juniorská posádka R6 TR ENVY HANACE dokázala zvítězit také v neděli. „Závody pro nás byly úspěšné, mám radost ze všech výsledků a posádek. O raftingu se bude letos v jižních Čechách psát, a tak jsem rád, že mohou být právě členové HANACE Rafters u toho,“ shrnul celý úspěšný víkend místopředseda klubu Libor Peška.

Budějcká Drbna se stala mediálním partnerem mistrovství světa juniorů a veteránů v raftingu, které se bude konat ve dnech 23. až 28. srpna na obnoveném kanálu Lídy Polesné v Českém Vrbném.

Další informace o letošním mezinárodním raftovém festival můžete najít buď na facebookových stránkách, nebo přímo na oficiálním webu.

Napsali Libor Peška a Jan Homolka

Štítky rafting, Česko, Sázava, Antonín Haleš, mistrovství světa, Martin Novák, Vodní nádrž Lipno, Evropa, České Budějovice, Trnávka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

HANACE Rafters vstoupili do nové sezony velkolepě  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.