Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Česká republika slaví na paralympiádě první medaili! Vybojovala ji budějcká plavkyně Běla Třebínová

Konečně to cinklo! Na paralympijských hrách v Rio de Janeiru vybojovala první českou medaili Běla Třebínová v plaveckém závodě volným způsobem na 50 metrů. Nakonec dohmátla jako třetí a do České republiky tak poletí bronzová medaile.

Třebínové je čtyřicet let a na vozíku je od roku 1999. V roce 2001 začala její sportovní kariéra. Za tu dobu zaznamenala už obrovskou spoustu úspěchů. Na letních paralympijských hrách v Aténách v roce 2004 ovládla trať na 50 metrů znak.

O čtyři roky později v Pekingu byla ještě úspěšnější. Opět zvítězila na 50 metrů znak, ale k tomu také na 100 metrů prsa. K tomu přidala stříbrnou medaili na 50 metrů volným způsobem a bronz na 100 metrů volným způsobem.

V roce 2010 svou kariéru na pět let přerušila.

V roce 2015 ve skotském Glasgow na mistrovství světa doplavala druhá na 50 metrů znak. O rok později na mistrovství Evropy na Madeiře skončila druhá opět v závodě na 50 metrů znak a 50 metrů volným způsobem.

Teď na další paralympiádě získala další cenný kov a to bronz z padesátky volným způsobem za čas 37,37 sekundy. Za stříbrem zaostala o 24 setin sekundy a za nejcennější medailí o dalších 26 setin sekundy.

Třebínová bude na paralympiádě startovat ještě v dalších třech disciplínách – 50 metrů znak, 100 metrů volný způsob a 200 metrů polohový závod.

Autoři

Štítky Česko, paralympijské hry, Běla Třebínová, bronzová medaile, Rio de Janeiro, Peking, Athény, Evropa, Glasgow, Madeira

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hawky

Gratuluju Bělo a ať to ještě cinkne v některé z dalších disciplín.

Úterý, 13. září 2016, 14:04Odpovědět

Veselej Hafík

Veliká gratulace budějcké šikulce Běle.

Úterý, 13. září 2016, 13:47Odpovědět

Česká republika slaví na paralympiádě první medaili! Vybojovala ji budějcká plavkyně Běla Třebínová  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.