Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Postup do druhé ligy nevyšel. LTC TONSTAV-SERVICE zůstává v divizi

LTC TONSTAV-SERVICE České Budějovice se dnes dopoledne utkal s LTC Tábor 1903 o postup do druhé ligy. Oba týmy byly v dosavadním průběhu soutěže bez porážky a vítěz si tak zajistil postup. Českobudějovický tým doplatil na neúčast některých hráčů a o postup se pokusí příští rok. Více prozrazuje v rozhovoru trenér Vladimír Mikeš.

Zhodnoťte rozhodující zápas sezony.
Bohužel pro naše barvy musím přiznat, že Tábor přijel s lepším týmem. Převálcovali nás jejich chlapi. Neuhráli jsme ani jednoho singla. Po čtyřech singlech to bylo 0:4. Prohráli Homola, Slavík, Hájek i Koutek. Bohužel jsme prohráli i jednoho debla. To Táboru stačilo k vítězství. Navíc po boji porazila Cíchová naši Mrázovou 2:1 na sety. Celkem jsme tedy prohráli 3:6.

Kdo bodoval?
Zuzana Linhová porazila Kateřinu Marcollovou 6:1 a 6:1. Pak Homola se Slavíkem porazili Jirovského s Hradským dvakrát 7:5. A poslední bod přidaly Linhová s Božkovou. Po setech 6:2 a 6:2 porazily Cíchovou a Marcollovou.

Tábor postupuje zpět do druhé ligy.
Je to tak. Zůstali jsme těsně před branami. Ze základu mi sice nehráli Linha nebo Mojha, který má zraněnou ruku. Nehrál ani Royt. To jsou všichni kluci základní sestavy, takže měl Tábor pochopitelně navrch. Táboru přeji, aby ve druhé lize hrál pěkný tenis a dobře reprezentoval Jihočeský kraj.

Mrzí vás porážka o to víc, že jste v sezoně do zápasu s Táborem neprohráli?
Mrzí i nemrzí. Mám delší dobu potíže s áčkem dospělých. Kvůli tomu, že polovina lepších kluků hraje v Rakousku, nemám je soboty k dispozici. Pak se to těžko dává dohromady a jsou s tím občas problémy.

Zatím nemáte mladší hráče, kteří by je dokázali nahradit?
Mladí nám ještě nedorostli, aby mohli tuto soutěž hrát. Postup by byl pěkný. Navíc, když letos scházelo tak málo. Přitom by stačilo, kdybych měl k dispozici dva ze zmíněných hráčů. Kdyby Linha s Mojhou hráli, věřím, že výsledek by byl obrácený.

Kdy by mohli být k dispozici?
Je to otázka tak tří nebo čtyř let.

Co příští rok? Zkusíte znovu zaútočit na postup?
Ano. Postavíme znovu tým a zkusíme to. I když Tábor si jistě stáhne z kraje dobré hráče pro druhou ligu. Navíc asi spadne z druhé ligy Bechyně, takže budeme mít silného soupeře.

Štítky ltc, tonstav, České Budějovice, Tábor, tenis, Vladimír Mikeš, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Postup do druhé ligy nevyšel. LTC TONSTAV-SERVICE zůstává v divizi  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.