Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Světová tenisová jednička bude z Česka. Od příštího týdne jí bude Karolína Plíšková

Poprvé v historii bude mít Česká republika světovou tenisovou jedničku. Od nového týdne se jí stane Karolína Plíšková. Jak zvládá tlak, který na ni média vyvíjela v době, kdy o trůn tenisové královny soupeřila se Simonou Halepovou? Přečtěte si v rozhovoru, který byl exkluzivně pořízen pro Drbnu na French Open.

Druhá nasazená Karolína Plíšková se ještě před svým prvním vystoupením na French Open rázem stala největší favoritkou na zisk grandslamového titulu. Alespoň podle papírových předpokladů. Světová jednička Angelique Kerberová z Německa neprošla přes první kolo. Naopak česká hráčka nezaváhala a po dvousetové výhře nad Čeng Saj-saj z Číny postoupila do druhého kola.

V úvodu to ale ze strany světové trojky nebyl příliš přesvědčivý výkon. „První set to tam nepadalo. Nebyla jsem úplně nervózní, ale necítila jsem se nejlépe. Ve druhém se to zlepšilo, byla jsem agresivnější. Hrála docela dobře, nepříjemně. Hru měnila, nebylo to pro mě vždycky lehké. Jsem ráda, že jsem to zvládla,“ zmínila Plíšková. Postup je pro ni zlepšením loňského výsledku, kdy vypadla hned v prvním kole. 

Jejím historickým maximem je na French Open druhé kolo. Ačkoliv by jej ráda překonala, žádná očekávání si neklade. „Měla jsem je prvních pár týdnů na antuce a nedopadlo to dobře. Teď nemám žádné. Vím, že nehraji ideálně, hrála jsem už lepší zápasy. Snažím se o nějaké věci, které trénujeme. A buď vyhraji, nebo ne. Nebudu z toho dělat tragédii. Sice je to grandslam, snaha by tady měla být velká, ale nedávám na sebe tlak. Mám ho od ostatních dost,“ tvrdila. 

Narážela na média, která ji v posledních dnech připomínají, že by se na Roland Garros mohla stát při shodě okolností nejenom světovou dvojkou, ale i světovou jedničkou. Tím spíše, že Angelique Kerberová skončila hned v prvním kole. „Těch článků je dost. Někteří lidé si myslí, že můžu vyhrát úplně všechno a všude. První tři měsíce jsem měla hodně dobré, ale spousta lidí si myslí, že to bude asi navždycky,“ smála se Plíšková. Přesto je nyní nejvýše nasazenou hráčkou v turnaji. 

S tlakem na svou osobu se vyrovnává po svém. „Mám nějaké knížky, co čtu. Před zápasem si pustím nějakou hudbu. A když mám pochybnosti, mám kolem sebe lidi, se kterými si promluvím,“ připomněla svůj realizační tým. Ten ji bude muset připravit na čtvrteční druhé kolo, ve kterém se střetne s přemožitelkou Kateřiny Siniakové. „Hrála jsem s ní jeden sparing na Spartě. To je jediné, co o ní vím. Na turnaji jsme se nepotkali. Ještě nevím, jak se na ni připravíme, ale hraji ve čtvrtek, takže času dost,“ uvedla Plíšková k Jekatěrině Alexandrovová z Ruska. 

Karolína Plíšková na sebe také upoutala slušivým outfitem od svého sponzora. V šatech s límečkem hrála už na turnaji v Římě. „Hraje se mi v nich perfektně. Je ale docela teplo. (smích) Nejsem zvyklá na límeček, ale na druhou stranu je elegantnější. Oblečení jsem si vybrala sama,“ potvrdila Karolína Plíšková, která by se jistě neztratila ani v módní branži. 

Štítky Karolína Plíšková, tenis, tenisová jednička, French Open, rozhovor, Česko, Simona Halepová, Drbna.cz, Angelique Kerberová, Německo, Čeng Saj-saj, Čína

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Světová tenisová jednička bude z Česka. Od příštího týdne jí bude Karolína Plíšková  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.