Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Přihlaste se na Yauwais Cup a zahrajte si proti týmu Budějcké Drbny

Sportovní areál v Ledenicích přivítá v létě třetí ročník turnaje v kolektivních a silových sportech Yauwais Cup. Do naplnění kapacity zbývá poslední volné místo. Celkem se bude soutěžit v šesti disciplínách.

Kapacita letošního ročníku Yauwais Cupu je čtyřiadvacet týmů, které se mezi sebou utkají v šesti základních skupinách a postupující pak v play-off. „Každé mužstvo tvoří jen a pouze čtyři hráči, kteří ukazují svou univerzálnost v pěti míčových sportech a jedné silové disciplíně,“ říká členka pořadatelského týmu Tereza Šustrová.

Na týmy čeká minifotbal, tenis, nohejbal, volejbal a stolní tenis. Silovou disciplínou je stání na kloubnících. „Je to cvik, ve kterém se na předních dvou kloubech stojí v kliku a počítá se čas v ideálním kliku,“ vysvětluje Šustrová s tím, že fotbal a volejbal hrají všichni hráči. „Tenis i stolní tenis hrají dva zástupci a nohejbal tři.“

Los turnaje Yauwais Cup 2015

První i druhý ročník vyhrál tým Miláčků ve složení Petr Králík, David Fyrbach, Miroslav Strouha a Tomáš Lamáček. V roce 2013 hrálo 12 týmů fotbal, nohejbal a tenis. Minulý rok přibyl volejbal a šipky, které ale letos nebudou. „Bude to pro nás velice složité. Pokusíme se něco udělat s nemožností vyhrávat v určitých sportech, které neumíme. Svému mančaftu ale věřím. Chceme vyhrát potřetí a získat tak putovní pohár do svého vlastnictví,“ řekl kapitán týmu Králík.

Na turnaj se mohou přihlásit i čtenáři Budějcké Drbny. Los turnaje určil, že volná pozice je ve skupině A, do které byl právě vylosován i tým Drbny. Ten se pod jménem Karatisté z Drbny dále střetne s Čtyřlístkem a výběrem PSI. „Chtěli jsme se přihlásit už vloni, ale nakonec nám to nevyšlo,“ uvedl člen týmu a trenér TJ Karate České Budějovice Miroslav Hýsek.

Připravujeme se průběžně celý rok a doufáme, že nám turnaj vyjde. Nechtěli bychom přípravu zahodit tím, že budeme přehnaně nervózní nebo uděláme nějaké zbytečné chyby. S kluky v týmu jsme se bavili, že uděláme krátké soustředění na tři až pět dní ve Vodňanech, kde kromě fyzické přípravy proběhnou i večerní videorozbory,“ řekl další člen týmu Karatisté z Drbny a autor projektu Budějcká Drbna Libor Matoušek.

Čtenáři mohou svůj tým přihlásit na michal@ledenickasportovni.cz. Startovné je 800 korun a v ceně jsou ceny pro každého a guláš. Více informací o turnaji je na www.ledenickasportovni.cz

Štítky turnaj, Yauwais Cup, Ledenice, sport, fotbal, softbal, Drbna.cz, volejbal, nohejbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přihlaste se na Yauwais Cup a zahrajte si proti týmu Budějcké Drbny  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.