Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

To bude maso! Bojovníci v kleci se představí v Gerbeře

Slogan českobudějovického Mountfieldu před letošním play off extraligy hokejistů dojde konečně naplnění. V Gerbeře se v sobotu od 19 hodin koná Gladiators Night Cage – bitvy bojovníků v kleci.

A o tom, že to bude maso, nemusí nikdo pochybovat. Nejlepší čeští bojovníci MMA (Martial Mixed Art, v českém překladu smíšená bojová umění) se utkají s nejlepšími slovenskými a rakouskými soupeři. Zápasy budou řízeny podle tvrdých pravidel MMA, známé například z přenosů televizní stanice Eurosport.

Některé mače jako pouliční rvačky

Turnaj je určen pro bojovníky a zápasníky všech bojových stylů. MMA (smíšená bojová umění) jsou syntézou různých bojových umění. Thajský box, francouzský box, taekwon-do a další pro boj v postoji, judo, zápas řeckořímského i volného stylu a jiné pro zápasnickou techniku a přechod do boje na zemi a nakonec brazilské jiu jitsu pro boj na zemi.

„Většinou to na zemi skončí. Záleží na tom, jaký zápasník bojuje a hlavně z jakého bojového stylu vzešel. Jeden má rád boj na zemi, druhý se snaží udržet co nejdéle v postoji,“ říká Petr Korčák, jeden z organizátorů Gladiators Night Cage.

„Nejlepší zápasník je samozřejmě komplexní, který umí všechno. Dobře bojuje ve stoje, umí dostat soupeře na zem, a tam musí ovládat páky, škrcení. Zápasníci pracují nejen rukama a nohama, ale vlastně celým tělem. Některé zápasy vypadají jako pouliční rvačky, ale hodně je jich technicky na výši,“ doplňuje Korčák.

V Budějcích popáté, poprvé v kleci

Novodobí gladiátoři se českobudějovickému publiku představí popáté a opět to bude v kulturním domě Gerbera. Novinkou budou právě boje v kleci, dosud se bojovníci prali jen v ringu.

„Letos poprvé se bude bojovat a rozhodovat podle pravidel MMA. Zápasit se bude dvakrát pět minut. Utkání končí tedy po uplynutí času a o vítězi pak rozhodují bodoví rozhodčí. Tedy pokud není K.O., což se stává nejčastěji ve stoje. Pak může zápas skončit znehybněním soupeře, rozhodnutím rozhodčího pro velkou převahu, to je takové technické K.O., a nade všemi má rozhodující slovo přítomný lékař,“ přibližuje tvrdý bojový sport organizátor Gladiators Night Cage Petr Korčák.

Uvidíte bubeníka?

Že to bude opravdové ´maso´ slibují i slova Petra Korčáka. „Pokud se na to někdo těší, tak ho mohu ubezpečit, že krev poteče a poteče jí dost,“ říká a přibližuje specifický slang bojovníků MMA: „Je velká pravděpodobnost, že přítomní diváci uvidí bubeníka. To jeden zápasník klečí nebo sedí na druhém a mydlí ho oběma rukama hlava nehlava.“

K vidění budou jednotlivé zápasy, kterých by mělo být jedenáct. Vyvrcholením večera budou zápasy Luboše Vrňaty, jednoho z nejlepších českých bojovníků, a Rusa Jevgenije Matheenka, vítěze loňského Pardal Gladiators Night v Budějcích.

Vyhrajte tři volné vstupenky!

Budějcké Drbně se podařilo pro své čtenáře získat tři volné vstupenky na sobotní Gladiators Night Cage. Na e-mailovou adresu redakce@budejckadrbna.cz nám napište, jak se jmenuje dívka, která vloni získala titul Maturantka Roku.

Odpovědi očekáváme do páteční 11. hodiny dopolední. Tři vylosovaní čtenáři získají po jednom volňásku. Výherce uveřejníme pod tímto článkem a budeme je obratem kontaktovat, proto nezapomeňte ve zprávě na sebe uvést nějaký spolehlivý kontakt (nejlépe telefonní číslo).

SOUTĚŽ SKONČILA

Maturantkou Roku 2011 se stala Rudina Blaqori. Jednu vstupenku na sobotní večer získávají Michal Kosík, Daniel Macháček a Ondřej Kajtman. Blahopřejeme!

POZOR! Organizátoři Gladiators Night Cage se rozhodli otevřít brány Gerbery už v 17 hodin, aby všichni příchozí mohli zhlédnout hokejový zápas mezi Českou republikou a Slovenskem. Bojovat se začne až po skončení mače v Helsinkách.

Štítky klec, MMA, Mountfield, vstupenka, Klemens Oleksik, Eurosport, České Budějovice, Česko, Slovensko, Helsinky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

To bude maso! Bojovníci v kleci se představí v Gerbeře  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.