Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Rallye Český Krumlov zastínila nehoda s tragickými následky

Dvanáctá rychlostní zkouška jubilejní 40. Rallye Český Krumlov se stala osudnou pro posádku Hondy Civic Type R se startovním číslem 43. Jezdec Petr Pelech se svým navigátorem Alešem Zimolkou nedobrzdili do pravé zatáčky v osadě Cetviny a čelně narazili do zdi tamního kostela.

Spolujezdec byl bezprostředně po nehodě transportován letecky do českobudějovické nemocnice, kde večer následkům vnitřních zranění bohužel podlehl. Řidič je v současné době hospitalizovaný s blíže nespecifikovaným poraněním.

K havárii došlo v sobotu 26. května kolem čtvrt na dvě při druhém průjezdu měřeného úseku Malonty. „Po leteckém převozu do nemocnice v Českých Budějovicích Aleš po několika hodinách svůj boj o život bohužel prohrál,“ řekl ředitele 40. Rallye Český Krumlov Jindřich Kunc. „Hluboce cítíme s pozůstalými a týmem a dovolte, abychom jim zatím alespoň takto, vyjádřili upřímnou soustrast,“ dodal.

Devětačtyřicetiletý Aleš Zimolka byl z Prahy a v průběhu své soutěžácké kariéry nestartoval s nikým jiným, než právě s Petrem Pelechem. Jeho život se nepodařilo zachránit i přes veškerou péči lékařů a následnou operaci. Zahynul při sportu, který miloval...

Jakmile se ředitelství rallye dozvědělo o Zimolkově úmrtí, po dohodě s ostatními posádkami proběhlo večerní vyhlašování výsledků v Jelení zahradě v Českém Krumlově jen v tichosti a další doprovodný program byl zrušen.

Ve stínu těchto událostí se proto konečné výsledky staly naprosto nepodstatnými. My jen dodáme, že absolutními vítězi letošní smutné českokrumlovské rallye jsou Jan Kopecký a Pavel Dresler se Škodou Fabia Super 2000.

Foto: Vít Bezděkovský, www.ewrc.cz

Štítky Český Krumlov, rallye, havárie, Petr Pelech, Honda Civic, Nemocnice České Budějovice, Aleš Zimolka, Malonty, Jan Kopecký, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rallye Český Krumlov zastínila nehoda s tragickými následky  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.