Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Racketlonistka Kubáňová vybojovala bronz mezi muži

Do programu své přípravy na mistrovství světa v racketlonu zapojila Zuzana Kubáňová, aktuální mistryně světa v racketlonu z Budějc, i třídenní soustředění ve Vídni. Tam trénovala s mistrem světa v singlech i mužských deblech Christophem Krennem na nadcházející mistrovství světa družstev a čtyřher v bulharské Sofii, kde se společně pokusí získat zlato v mix čtyřhrách.

Součástí tohoto soustředění byl i závěrečný turnaj nedaleko Vídně v Neusiedlu, který proběhl po dvou velmi náročných dnech, kdy Zuzana trávila na kurtech šest hodin denně. „Myslela jsem, že už mi na turnaj nezbude moc sil, ale ten zápasový adrenalin mě vždycky nějak nakopne,“ svěřila se Kubáňová. Ta nastoupila v mužské nejvyšší kategorii Elite, kde se účastnila rakouská hráčská špička. Kromě již zmiňovaného Chrise Krenna i Thomas Wagner a Martin Kova – hráči rakouské TOP 5.

A právě tito tři hráči a Zuzka se dostali do očekávaného semifinále. Zuzka bohužel narazila na nepřekonatelnou překážku v osobě Chrise Krenna. Ve snaze uhrát alespoň co nejvíce bodů nad mistrem světa bojovala jako lvice a nejkrásnějším duelem se nakonec ukázal set squashe.

Squash je Zuzky nejsilnější disciplína, a tak po skutečně fyzicky náročném duelu souboj skončil 22:20 ve prospěch mužského racketlonisty. To ale Kubáňové nestačilo na to, aby dostala Christopha do tenisu, prohrávala totiž již přesně o 22 míčků a zápas by tedy již neměla šanci vyhrát.

Chris si ve finále poradil s Thomasem Wagnerem v krásném a vyrovnaném souboji, kdy byl k vidění v závěru opravdu hezký tenis. Zuzana narazila na pátého hráče Rakouska Martina Kova. Ten se rozhodně nehodlal chovat jako gentleman, a tak oběma v zápase hezky brnkaly nervy. Po setech 21:16 a 20:22 z pohledu Kubáňové měla přijít Zuzany nejsilnější disciplína.

Na squashových kurtech ale po celodenních zápasech bylo vlhko a kluzko a Zuzka po pádu během prvních výměn ztratila koncentraci i odvahu běhat na sto procent. Naopak chytrá, rychlá a riskantní hra Martina nesla své ovoce, a tak Zuzka musela brzy dotahovat ze stavu 3:8 na konečných 21:16.

Muselo se tedy rozhodnout v tenise, kde Zuzka potřebovala uhrát 13 bodů na vítězství. Tenis se ukázal další vyrovnanou partií, ale Zuzana vše dotáhla do konce, když zápas skončil výsledkem 13:14. „Set squashe proti Chrisovi v semifinále jsem vážně chtěla utrhnout pro sebe. Byl by to pro mě cenný skalp. Vložila jsem do toho snad vše, i když jsem věděla, že celkově Chrise porazit nedokážu. Byla to prostě srdcovka. Pak jsem ale celkem cítila, jak mi tyhle síly chybí v závěrečném boji o bronz.  Po tom všem a těch předešlých dvou dnech jsem už hezky motala nožičkama. Jsem fakt ráda, že jsem to vybojovala,“ přiznala Kubáňová.

„Byly to skvělé tři dny plné kvalitní hry a tréninku. Jsem za tohle opravdu ráda, protože racketlon je hodně náročný sport a já bych tréninku na něj chtěla věnovat ještě více času i energie. Ale je to i o možnostech, penězích a sponzorech. Tak budu doufat, že se to vše ještě zlepší,“ uzavřela Kubáňová, kterou za tři týdny čeká další turnaj ve švýcarském Zurichu.

Tisková zpráva

Štítky Zuzana Kubáňová, Vídeň, České Budějovice, tenis, squash, Thomas Wagner, Kova, bronzová medaile, Rakousko, Curych

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Racketlonistka Kubáňová vybojovala bronz mezi muži  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.