Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Při netradičním čtyřboji se bude závodit i na dvojkole

Už zítra, v sobotu 2. června, proběhne v okolí obce Plav u Českých Budějovic velmi netradiční čtyřboj s názvem 1. českobudějovické dvojkolodění.

Neobvyklé disciplíny, přizpůsobené v náročnosti i příležitostným sportovcům, mohou vyzkoušet závodníci všech věkových kategorií.

První ročník amatérského závodu Dvojkolodění nabídne závodníkům i divákům zajímavé zážitky, netradiční zkušenosti i zábavné odpoledne.

„Vloni se naši spolupořadatelé zúčastnili podobného závodu Mekkamen v Novém Bydžově a ze záměru uspořádat podobný netradiční souboj i v Českých Budějovicích jsme byli nadšeni,“ popisuje vznik nápadu na Dvojkolodění Arnošt Doskočil, zástupce nově vzniklého občanského sdružení ´Budějce na kola i dvojkola!´, které závod pořádá v přímé spolupráci s Marií Žvakovou, vítězkou soutěže Rozjezdy 2011, účastnicí závodu Mekkamen a aktivní propagátorkou ježdění na dvojkolech.

Doskočil i Žvaková, oba vášniví tandemáři, se shodují, že ježdění na dvojkole pomáhá nejen tam, kde kvůli zdravotním dispozicím je jízda na obyčejném kole nemožná, ale také tam, kde sportovci chtějí zlepšovat své výkony v motivující spolupráci s cyklo-partnerem. Doskočil dodává: „Chceme Jihočechům dopřát zajímavé sportovní odpoledne s pocitem toho, že ve dvou se to prostě táhne mnohem lépe.“ Tímto heslem je motivován také průběh celé akce, od povahy čtyřboje až po doprovodný program.

Obtížnost závodu vhodná i pro začátečníky

Přihlášené posádky budou rozděleny do tří kategorií na dvojice mužské, ženské a smíšené. První dvojčlenná posádka se 2. června vydá na trať přesně v pravé poledne. Každá dvojice bude muset absolvovat čtyři disciplíny – 10 kilometrů jízdy na dvojkole, 1,5 kilometru jízdy na koloběžce (jeden z posádky jede, druhý běží), 1 kilometrů jízdy na kánoi a 300metrový běh.

Vzhledem k netradičnosti používaných prostředků bude v průběhu registrace závodníků, tedy od 10.45 hodin, možné se krátce na dvojkole i koloběžce projet, aby závodníci, kteří se s dvojkolem ještě nesetkali, nebyli příliš hendikepováni.

Po dobu závodu budou probíhat tematické výtvarné dílny posilující spolupráci dvojic s názvem ´Čtyři ruce´. Po skončení závodu bude připraven kulturní program – v duchu lidově-tradičního zazpívají Sestry Doskočilovy, ve 20 hodin je pak vystřídá rocková kapela The MASO.

Tisková informace
Foto: www.dvojkolodeni.zacit.cz

Štítky České Budějovice, Plav, Nový Bydžov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při netradičním čtyřboji se bude závodit i na dvojkole  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.