Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Posádky dračích lodí zápasily s vodou i blátem

Sedmý ročník závodů dračích lodí na Lipně se nesl v duchu punku. Jen silní a odolní jedinci vydrželi vlezlou zimu a déšť, který provázel jednu z nejvyhledávanějších jarních akcí od začátku až do konce.

Lipno Dragon Boat Race měl letos smůlu na počasí. Nebyl to zrovna příjemný pohled dívat se na mokré závodníky, jak se v osmi stupních brouzdají ledovou vodou lipenské nádrže. Přesto však bylo velkým překvapením, že závod odjelo v sobotu, kdy se závodilo na 200 metrů, celkem 39 posádek.

Závod vyhrála posádka Klub třeboňských kaprů, druzí se umístili Průtrž Dračen a třetí Pilsner Dragons. Ženských posádek letos odstartovalo dohromady pět. První místo získaly Dravé saně, hned za nimi se umístily Žabí stehýnka a třetí místo vybojovaly Kubovo stíhačky. Mezi firemními posádkami byla nejrychlejší ta s názvem ČEVAK, za nimi skončila Grass Czech a bronzová byla Smrtící pádla Essox.

Po vyhlášení výsledků většina závodníků i přihlížejících odjela domů do tepla. Skalních se našla však ještě pěkná řádka a letošní dračí lodě si ti nejotrlejší náramně užili. Místo přetahování lanem se sledoval pod stanem na plátně hokejový zápas, po jehož konci se rozehráli na pódiu hudebníci a tančilo se až do pozdních hodin. Krásný zelený trávníček se stal bahenním rájem a leckteří tanečníci odcházeli ze stanů špinaví tak, že by je vlastní rodina ani nepoznala.

V neděli dopoledne se počasí malinko umoudřilo a posádky účastnící se závodu na jeden kilometr zahlédl i sluníčko. Během závodu však začalo silně a chladně foukat, což jedenácti posádkám jejich sportovní výkon nijak neulehčilo. Na prvním místě se s velkou slávou umístili Outdoor Club Hanace, těsně za nimi skončili Gripeni a krásné třetí místo si vybojoval Klub třeboňských kaprů.

Jak se sedmý ročník Lipno Dragon Boat Race líbil samotným soutěžících, zjistila Budějcká Drbna od jednoho z nich. Jiří Ribola se závodu účastnil již potřetí jako člen týmu Icíci.

Jak se vám v tomto počasí závodilo?

„Vodáci jsou tvrdí chlapi, těm déšť nevadí. V teple to umí každý. Mysleli jsme si, že kvůli počasí to hodně posádek zabalí a nakonec jsme byli příjemně překvapeni, že přijeli téměř všichni a brali to hlavně sportovně. Bojovali jak o život i v tom největším dešti.“

Na jakém místě jste skončili vloni a jak jste dopadli letos?

„Minulý rok jsme byli sedmí a letos desátí.“

Proč ten propad?

„Kamarád v pátek slavil rozlučku se svobodou, takže téměř půlka naší posádky byla v sobotu indisponována. (směje se) Hlavně to bylo ale asi tím, že při druhé jízdě jsme zaspali start. Přestože jsme byli potichu, odstartování jsme neslyšeli a ztratili tak hodně času. První jízdu jsme zajeli jeden z nejlepších časů vůbec. Ale celkově bych chtěl organizátory moc pochválit, protože to bylo všechno skvěle připravené. Opět perfektní akce. Sice jsem celý od bahna, ale zase jsem si to letos užil. Bylo to víc punkový.“

Lipno Dragon Boat Race 2014

Čtvrtek, 22. května 2014, 11:15

Dětí letos moc nepřijelo, ale skalních se pár našlo
I v dešti se našli zájemci o horolezeckou stěnu

Štítky Lipno Dragon Boat Race 2014, Lipno nad Vltavou, dračí lodě, Vodní nádrž Lipno, ČEVAK, ESSOX

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Posádky dračích lodí zápasily s vodou i blátem  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.