Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Na Lipně budou nové sjezdovky, Zadovským chybí peníze

V letošní zimní sezoně bude lyžování ve Skiareálu Lipno komfortnější a bezpečnější. Pro lyžaře tam za miliony korun budují nové sjezdovky. Na šumavském Zadově po mizerné loňské sezoně zbyly peníze jen na rozšíření zasněžování, jinde vylepšují zázemí pro lyžaře.

„Rodiny s dětmi, které se na Lipno sjíždějí, budou moci jezdit na nové Jezerní sjezdovce dlouhé 1400 metrů s výhledem na jezero. Děti z naší lyžařské školy Skischool Lipno budou jako jediní v České republice mít k dispozici vlastní plnohodnotnou sjezdovku pojmenovanou Školní. Délku má 1250 metrů,“ řekl mluvčí společnosti Lipno Servis Jiří Falout.

Na druhé straně areálu vznikne sjezdovka lišáka Foxe. Děti do čtyř let se budou učit lyžovat v novém Bambini parku. Tam pro ně bude připraven i další zábavný program.

„Kvůli nižším tržbám v uplynulé zimní sezoně nemůžeme investovat tak, jak bychom chtěli, novinek je méně. Doufáme, že tahle zima bude ta pravá, a všechno doženeme,“ uvedl ředitel zadovského areálu Luděk Sáska.

Zasněžovací systém letos posílí nové sněžné dělo. Po dlouhých letech se pak provozovatel areálu - Česká unie sportu, pustil do oprav skokanského můstku, na kterém vznikne vyhlídková věž. Vzniká tam také dětské hřiště s tobogánem s celoročním provozem. Investice s dotací letos činí kolem čtyř milionů korun.

Minulá zimní sezona na jihu Čech skončila 18. března, dříve než jindy. Třeba na Zadově byla přepravní zařízení v provozu jen 100 dnů, což byla jedna z nejkratších zim za posledních deset let. Průměrná sezona trvá 120 až 125 provozních dnů.

Zdroj: ČTK
Foto: www.lipnoservis.cz

Štítky lyžování, Skiareál Lipno, Lyžařský areál Zadov, novinky, lyžařská sezona, Vodní nádrž Lipno, sjezdovka, zima, Zadov, peníze, Česko, LIPNO SERVIS, Česká unie sportu, z.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Lipně budou nové sjezdovky, Zadovským chybí peníze  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.