Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mistr Evropy v rallye testoval na šotolině u Ločenic

Úřadující šampion starého kontinentu v rallye historických automobilů Miroslav Janota se přijel společně se spolujezdcem Lukášem Vyoralem a celým Hájek Historic Czech National Rally Teamem připravovat do Ločenic na Budějcku na nadcházející šotolinovou soutěž mistrovství Evropy v San Marinu. Závod v páté nejmenší zemi světa se jede už v závěru příštího týdne.

Na nezpevněném a velmi prašném úseku mezi Ločenicemi a Chlumem, který slouží především pro účely tamní pískárny, se ve čtvrtek odpoledne proháněl žlutý Opel Kadett C-GT/E poháněný unikátním dvoulitrovým šestnáctiventilovým motorem disponujícím výkonem 230 koní.

Janota se na Budějcko vrátil po roční přestávce. „Chceme si tady oživit vzpomínky na krásný loňský test, při němž jsme se připravovali na řeckou Acropolis Rally. Teď mám nového spolujezdce, nové tlumiče a takřka nově postavené auto, takže sem jedeme dopilovat hlavně nastavení podvozku,“ řekl Budějcké Drbně Miroslav Janota, pilot profesionálního pražského týmu Ctirada Hájka.

Do San Marina přitom odjíždí s velkým očekáváním. „Ještě nikdy jsem tam nestartoval, tratě tedy znám jenom z videa a informací dostupných z internetu. Odjíždíme už v sobotu, protože seznamovací jízdy probíhají o tomto víkendu a pak až ve středu. Věřím, že se připravíme dobře a uspějeme,“ dodal jezdec, který žije v Hluboši nedaleko středočeské Příbrami.

V případě, že se svým otrokovickým navigátorem Lukášem Vyoralem za týden při Historic San Marino Rally uspějí a vyhrají nabitou Kategorii 2, za další dva týdny se zúčastní další šotolinové rallye v Estonsku. „Týmová režie hovoří jasně – musíme vyhrát, abychom se svezli i v Pobaltí,“ dodal Janota, sedl za volant opelu, nastartoval a ... teď už si prohlédněte fotografie.

Štítky rallye, Evropa, Ločenice, Miroslav Janota, San Marino, Opel, Opel Kadett, Estonsko, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mistr Evropy v rallye testoval na šotolině u Ločenic  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.