Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Mažoretka Veronika Kadlecová je mistryní Evropy

O druhém říjnovém víkendu se v chorvatském městě Slavonski Brod konalo mistrovství Evropy v mažoretkovém a twirlingovém sportu. V každé kategorii a disciplíně bylo zastoupeno velké množství soutěžících z celkem jedenácti států Evropy.

Na evropský šampionát byla nominována také tři děvčata z českobudějovického klubu Panenky. Veronika Kadlecová, loňská a předloňská držitelka titulu vicemistr Evropy, reprezentovala naši zemi jako vítězka mistrovství České republiky v disciplíně Solo s rekvizitami.

V konkurenci osmnácti dívek, které též ve svých zemích vyhrály jejich národní mistrovství, obstála, s naprostou suverenitou obdržela od porotců nejvyšší počet bodů a poprvé v historii klubu přivezla do Českých Budějovic titul mistr Evropy!

Se sestavou na téma Sherlock Holmes´s stories a svým výrazem, teatrálností a uměním s hůlkou si získala celou halu. Na konci šampionátu se pak rozezněla hymna České republiky.

Dalšími nominovanými dívkami byly desetiletá Klárka Chromá a o rok starší Terezka Nejedlá, které na republikovém mistrovství skončily druhé v disciplíně Duo s rekvizitami. Děvčata měla v tomto složení letos svou premiéru a hned se probojovala na mistrovství Evropy.

Jejich tématem bylo Stvoření světa od Jeanna Effela s hudebním doprovodem Jana Wericha. Svou bezprostředností a nádherně vyrobenými rekvizitami od studentky průmyslového designu Elišky Frančové zaujaly porotu a získaly titul vicemistr Evropy v konkurenci třinácti dvojic.

Probojovat se až na samý vrchol soutěže není tak jednoduché, jak se může někomu zdát. Předchází tomu hledání originálního tématu, hudby, choreografie a pak také tvorby rekvizit. Musí být správně sestavené kombinace hůlky a rekvizit podle soutěžního řádu. V letošním roce se navíc změnila pravidla - do choreografií byly zařazeny těžší prvky s hůlkou, které musely být správně provedeny dle pravidel NBTA.

Výjezd na každé zahraniční mistrovství představuje nemalou finanční zátěž především pro rodiče. Soutěžící také podporuje klub, DDM v Českých Budějovicích a v letošním roce i Nadace ČEZ. Děkujeme Základní škole Bezdrevská za poskytnutí tělocvičny k častějším tréninkům dívek, velký dík patří také Gymnáziu J. V. Jirsíka, kam rovněž chodí díky přes týden trénovat.

Sólistkám klubu Panenky se v tomto roce velice daří. Na srpnovém Evropském poháru ve twirlingu v Karlových Varech slavily velké úspěchy. Z celkového počtu 23 choreografií si přivezly 13 zlatých, čtyři stříbrné a tři bronzové medaile! Kromě toho získaly cenu Karlovarský pohár za skupinovou sestavu Exhibition corp.

Mezi nejúspěšnější twirlerky budějckého klubu patří kromě výše zmíněných také Aneta Vazačová, Kristýna Baštýřová, Aneta Pavlíčková, Lucie Jirotková, Lucie Krýzlová, Hana Janouchová a Kateřina Knížková. Velký dík patří trenérkám Lucii Hanzalíkové, Kateřině Novákové a Dominice Voltrové.

Po krátkém odpočinku se Veronika Kadlecová a Dominikou Voltrovou zúčastnily minulou sobotu soutěže Miss mažoretka 2014, v zimních měsících pak členky klubu Panenky čeká další republikové mistrovství v twirlingu, kde budou bojovat o nominaci na mistrovství světa do Itálie.

Napsala Věra Kadlecová
předsedkyně Mažoretkového klubu Panenky České Budějovice

Štítky mažoretkový sport, twirlingový sport, Chorvatsko, Panenky České Budějovice, Veronika Kadlecová, Evropa, Slavonski Brod, České Budějovice, Česko, choreografie, ČEZ, Jan Werich, Věra Kadlecová, Itálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mažoretka Veronika Kadlecová je mistryní Evropy  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.