Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Jezdci v Jílovicích tradičně bojovali o vánočního kapra

Vypadalo to, že víkend bude krásný - teplý a plný slunce. V pátek však začalo pršet a zdálo se, že vše bude jinak. Sobotní ráno ale dalo najevo, že ačkoliv teploty klesly, před námi je nakonec opravdu další nádherný den. Kluci z Motokrosu Jílovice mohli být spokojení. Jejich tradičním závodům nic nestálo v cestě!

Za obcí Jílovice nedaleko Borovan to v sobotu dopoledne vřelo. Motorky burácely, auta postupně plnila příjezdovou cestu a přilehlé louky, lidé překypovali dobrou náladou a do okolí burácela reprodukovaná muzika. V areálu Motokrosu Jílovice se konala Jízda pravidelnosti o vánočního kapra!

Motorky, pionýry, čtyřkolky... Lidé přijížděli na všem možném - na nových, skutečně vymazlených strojích, ale i na kouscích, na kterých se už kdysi proháněli jejich dědové. Zkrátka pohoda. Tento předvánoční závod není o žádných přehnaných ambicích, nýbrž o přátelském setkání a uvolněném završení sezóny.

Jak již bylo zmíněno, v pátek poměrně silně pršelo. Umíte si tedy představit samotnou dráhu a jezdce, kteří se po ní proháněli. Pořadatelé zmínili, že se vodu v pátek snažili zneškodnit, ale byla to zbytečná práce. Druhý den jí bylo podstatně více! Že by to ale někomu vadilo, se říct nedalo.

„Bahno k motokrosu patří! Kdo není špinavý až za ušima, se s tím příliš mazlí,“ usmál se jeden z diváků. „Si všimni, jak všichni schválně do těch louží jezdí. Si to užívají, holomci.“

A skutečně, někteří jezdci vyhledávali bahno i mimo dráhu - třeba na přilehlé louce. Jeden z příkladů - u jednoho z vjezdů na louku byla  jediná louže, přesto jezdec zamířil přímo do ní. Stříklo to do všech stran a vsadíme se, že si pod přilbou spokojeně zachrochtal.

„Tady ten vánoční hnůj, to je opravdu paráda,“ komentoval jeden z pořadatelů. „Žádné bahno závodníky nerozháže.“

Závody přilákaly jak mladé kluky z okolí, tak i celé rodiny, které akci využily k výletu. „Je nádherně, tak nebudeme sedět doma. Možná jen vítr je mírně nepříjemný, ale vydržet se to dá. Chtěl jsem klukovi ukázat pořádně stroje, ale jak tak koukám, příliš ho nezajímají,“ usmál se přihlížející tatínek.

Proti zmíněnému studenému větru bojovali diváci mocnou zbraní - rumem! A děti? Nebojte, čaj nechyběl.

V publiku se našli i bývalí jezdci, kterým možná ukápla nostalgická slza. A ač je ostatní pobízeli, na stroj neusedli. „Ne, už fakt ne. Bych se vyválel jak ten kluk před chvílí,“ kroutil hlavou postarší muž. „Už jsem na tom neseděl pěkně dlouho a nic se na tom nezmění ani dneska.“

Boj o vánočního kapra se zkrátka povedl. Příjemná tečka, které vládla uvolněná atmosféra. Je jasné, že na své si přišli hlavně závodníci, ale i diváci si užili fajn den. Jízdy byly akční, bahno všudypřítomné a komentátoři hýřili vtipem. Tak příští rok zase! Letošní ročník svým předchůdcům ostudu určitě neudělal.

Závod o vánočního kapra

Neděle, 21. prosince 2014, 19:59

Závod o vánočního kapra
Závod o vánočního kapra

Štítky jílovice, motokros, jezdci, kapr, louka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jezdci v Jílovicích tradičně bojovali o vánočního kapra  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.