Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Amatérský triatlonový závod Železný adiktolog už za měsíc

Poslední prázdninovou sobotu 25. srpna se v Českých Budějovicích bude konat amatérský triatlonový závod Železný adiktolog. Pořádá ho občanské sdružení PREVENT pod záštitou českobudějovického primátora Juraje Thomy a náměstka primátora Petra Podholy, který se závodu aktivně zúčastní.

 Jde o celostátní sportovně společenskou událost, jejímž cílem je rozšířit povědomí o adiktologických službách a závislostech.

„Závod Železný adiktolog pořádáme proto, abychom náš obor, tedy adiktologii, příjemnou formou přiblížili lidem. Přestože se o závislostech často mluví a tisíce závislých vyhledá každoročně pomoc odborníků, téměř nikdo neví, že věda o závislostech je adiktologie a odborník na závislosti adiktolog. Při slově závislost se většině lidí vybavuje alkohol, drogy a možná ještě hrací automaty. Jen málokdo si všímá rozvíjejících se závislostí na internetu, komunikačních technologiích, realtimeových hrách a podobně,“ přibližuje důvod konání amatérského triatlonu Michal Němec, výkonný ředitel a předseda občanského sdružení PREVENT.

Závod je určen jednak pro pracovníky adiktologických služeb, jako jsou pracovníci sociálních, zdravotních, terapeutických i preventivních služeb a programů, úředníci a podobně, ale také pro abstinující klienty nebo i širokou veřejnost.

„Vítáni jsou nejen trénovaní sportovci, ale také pohyboví amatéři, kteří si chtějí vyzkoušet svoji kondici ve všestranném závodě. Závod není pořádán primárně pro profi triatlonisty, ale zejména pro nadšence pohybu, kteří rádi svojí aktivitou podpoří rozvíjející se obor adiktologie,“ vysvětluje Petra Podzimková, organizátorka závodu. „Na závodníky čeká plavání 500 metrů v řece Vltavě, 20 kilometrů jízdy na kole a pětikilometrový běh,“ dodává Petra Podzimková.

Závod se bude konat na českobudějovickém Sokolském ostrově, kde mimo jiné bude pro závodníky i návštěvníky akce připraven bohatý doprovodný program pro děti i dospělé. Bude také možné pokládat otázky předním českým odborníkům na závislosti nebo si zkusit některý z teoretických testů závislosti.

Pokud by měl kdokoliv zájem se do závodu přihlásit, může tak učinit prostřednictvím on-line přihlášky na www.zelezny-adiktolog.cz, kde jsou k dispozici další důležité informace o závodu. Přihlásit se mohou zájemci i v den konání závodu, touto formou však bude možné přijmout jen omezený počet závodníků.

Tisková zpráva

Štítky závislost, Juraj Thoma, České Budějovice, Michal Němec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Amatérský triatlonový závod Železný adiktolog už za měsíc  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.