Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Skvělá domácí premiéra stolních tenistů Pedagogu! Vyhráli oba zápasy

O uplynulém víkendu se odehrála domácí druholigová premiéra stolních tenistů budějckého Pedagogu. Jihočeši si vedli více než dobře. V sobotu porazili rezervu Liberce 10:3 a v neděli si poradili s pražskou Spartou 10:6.

Úvodní debly se pro domácí hráče nevyvíjely příliš dobře. Oba českobudějovické týmy prohrávaly 0:2 na sety, ale pár Pavel Kortus ml. a Miroslav Vondra utkání otočil a získal na stranu Pedagogu první bod. Druhý debl se domácím hráčům nepovedl. Následně získal další bod na stranu Jihočechů opět Pavel Kortus ml. a třetí v pořadí Roman Kaucký. Hostům se poté podařilo snížit na 2:3. Na rozdíl dvou bodů odskočili budějčtí stolní tenisté po vydřené výhře Miroslava Vondry.

Pak se podařilo libereckým hráčům získat poslední bod díky Jiřímu Kodýmovi, který zdolal Romana Kauckého. Poté už se připisovaly body pouze na stranu domácích. Hladkou výhru 3:0 na sety si připsal Jan Janda a po něm vydřenou, zatím neporažený, Miroslav Vondra. Když své zápasy poté dokázali otočit Pavel Kortus ml. i Jan Janda, byl stav 8:3 pro Pedagog. Poslední dva body přidali spolehlivý Miroslav Vondra a Pavel Kortus ml. Domácí tak mohli slavit vítězství 10:3.

„V sobotu k nám dorazilo béčko Liberce bez svých nejlepších hráčů . bratrů Lukáše a Jakuba Borůvkových, což výrazně ovlivnilo průběh utkání. Od úvodu jsme se dostali do vedení, které jsme průběžně navyšovali. Opět výborný výkon podal Miroslav Vondra, dobře si vedl také Honza Janda. Já jsem také zvládl zápas bez porážky, jen Romanu Kauckému jeden zápas nevyšel,“ zhodnotil utkání jeden z protagonistů, Pavel Kortus ml.

Druhý zápas začali domácí na výbornou. Bez ztráty setu zvládli své debly Pavel Kortus ml. s Miroslavem Vondrou i Jan Janda s Romanem Kauckým. Pavel Kortus ml. pokračoval v dobrém výkonu i nadále. Ten svůj další zápas zvládl ve čtyřech setech a Pedagog vedl 2:1. Bohužel na druhém stole se nedařilo Janu Jandovi a bylo vyrovnáno.

Dále se však dařilo Miroslavu Vondrovi, který přidal další bod. Z nepovedeného předchozího utkání se oklepal Jan Janda, který pražského Stibora porazil 3:2 na sety. Jihočechům se podařilo odskočit dokonce do vedení 7:3, ale hotovo zdaleka nebylo. Nejprve prohrál Kaucký a po něm, letos poprvé, také Vondra. Na rozdíl tří bodů zvýšil náskok opět Pavel Kortus ml. Poslední bod na sparťanské konto připsal Juklík, který zdolal Jandu.

O bodech pro domácí tým poté rozhodl Miroslav Vondra a Pavel Kortus ml.

„V neděli přijela Sparta Praha, která přijela v silnějším, ale také hratelném složení. Povedly se nám obě čtyřhry, které daly základ pro náš úspěch. Drželi jsme se ve vedení, ale nemohli jsme soupeře ‚odpojit‘. Nakonec se nám to povedlo, i když zejména mladý Strejc hrál výborné utkání a dokonce připravil Miroslavu Vondrovi první letošní porážku. I tak ale udělal Míra tři body, já čtyři, Honza Janda přidal důležitý bod. Romanu Kauckému se zápas nepovedl, vybral si slabší den. Po čtyřech kolech jsme s bilancí tří výher a jedné porážky na skvělém druhém místě, což nikdo nečekal. Ale je to teprve začátek soutěže,“ dodal k druhému dni Pavel Kortus ml.

Pedagog se tak mohl radovat z dvou výher ve dvou dnech, a jak již bylo řečeno, tak se v aktuální tabulce nacházejí na druhé pozici dva body za Mladou Boleslaví.

Autoři

Štítky učitel, stolní tenista, Liberec, premiéra, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skvělá domácí premiéra stolních tenistů Pedagogu! Vyhráli oba zápasy  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.