Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Druhé kolo Českého poháru v režii závodníků ze Starého Města

Druhý závod Českého poháru v letním biatlonu se uskutečnil v Bystřici pod Hostýnem a jihočeští biatlonisté o sobě dali opět velmi hlasitě vědět. O závodním víkendu byly nejprve na programu štafetové závody a druhý den si to závodníci rozdali ve sprintu.

Štafetové trojice byly podle kategorií náhodně vylosovány počítačem, a tak se v jednom týmu mohli objevit závodníci ze tří různých klubů. Výsledky se poté převedly na jednotlivce, které určily vítěze. Ženy A opět ovládla nezastavitelná Pavla Schorná z KB Staré Město pod Landštejnem, která byla členkou vítězné štafety. V juniorkách obsadila celkové třetí místo Kateřina Jeníčková ze Strakonic. Ta byla členkou celkově deváté ženské štafety.

V dorostencích A skončil druhý Antonín Hanuš ze Strakonic. Ten byl součástí v pořadí šesté štafety dorostenecké kategorie. V dorostenkách B se dařilo děvčatům ze Starého Města. Na druhé pozici skončila Karolína Daverná. O pozici níž Karolína Marková. Prvně jmenovaná byla součástí štafety, která doběhla na šestém místě a její jmenovkyně Marková dokončila závod se svojí štafetou na pátém místě.

Žáky A ovládl Tomáš Geisler ze Starého Města. Na bronzovém stupínku skončil jeho týmový parťák Ondřej Poledník. Ten skončil se štafetou druhý, zatímco Geisler se musel spokojit s pátou pozicí. V žácích B skončil po převedení výsledků třetí Jáchym Kaplan, který reprezentuje také Staré Město. Se svojí štafetou doběhl na sedmém místě. Žáky C opanoval závodník opět ze Starého Města Marek Liščák. Ten byl členem vítězné štafety a na střelnici byl bezchybný! V kategorii žákyně C zvítězila staroměstská Veronika Trávníčková, která také předvedla bezchybný střelecký výkon a dovedla tak i svoji štafetu ke zlaté medaili.

Druhý den byly na programu sprinty. V mužích A doběhl na druhém místě Luboš Schorný reprezentující Staré Město. Nikoho už asi nepřekvapí, že ženy A opět ovládla jeho manželka Pavla Schorná. V dorostencích A zakončil závod Jan Novák ze Strakonic. V dorostencích B se na bronzový stupínek postavil Ondřej Mikulášek ze Starého Města.

V žácích C zvítězil Marek Liščák z KB Staré Město pod Landštejnem. Posledním, kdo se dostal na stupně vítězů byla týmová kolegyně Liščáka Veronika Trávníčková. Ta doběhla v kategorii žákyně C na druhém místě.

Třetí závod Českého poháru se uskuteční o víkendu 22. a 23. 8. ve Starém Městě pod Landštejnem.

Napsal Aleš Skok

Štítky Český pohár, Pavla Schorná, Bystřice pod Hostýnem, Staré Město pod Landštejnem, Strakonice, Luboš Schorný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Druhé kolo Českého poháru v režii závodníků ze Starého Města  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.