Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Běh na střechu Clarionu vynesl zrakově postiženým dětem skoro 17 tisíc korun

V polovině června se v krajské metropoli uspořádal charitativní Běh na střechu Clarionu, který měl jediný cíl - pomoci Mateřské škole pro zrakově postižené děti v Českých Budějovicích. Přispět na dobrou věc a udělat i něco pro své zdraví se rozhodlo 130 lidí.

Na odvážlivce čekalo schodů přesně tolik, kolik má rok dní. Za úspěšné zdolání je však čekal nádherný výhled na panorama města a velkého okolí. Mezi sedmašedesáti muži byl například hokejista Jiří Novotný nebo hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola. Běhu se také účastnilo 46 žen, 9 chlapců a 8 dívek.

„Nápad uspořádat sportovní akci, která by měla také nějaký dobročinný přesah, jsme měli dlouho. Musím říct, že výsledná částka 16 549 korun nás velmi pozitivně překvapila a utvrdila v tom, že určitě stojí za to uspořádat i další ročník,“ řekl Martin Štolka, ředitel Clarion Congress Hotelu České Budějovice.

Nejmladším běžcem byl ani ne tříletý Daniel Sládek, nejstarším zase skoro dvaašedesátiletý Jiří Kladrubský. Zapojili se i členové Budějcké Drbny, respektive její šéfredaktor Lukáš Dvořák a redakční kolega Matěj Matoušek. „Do běhu jsme se zapojili hodně spontánně. Já jsem byl vyhecován kamarádkou a právě Matějem, přičemž zrovna on mi úplně nevěřil. Překonal jsem ale sám sebe, ačkoliv to bylo z mé strany dost velké trápení. Hlavně jsem rád, že to bylo na dobrou věc,“ komentoval Dvořák.

Štítky České Budějovice, střecha, Lukáš Dvořák, Jiří Zimola, Jiří Novotný, Jiří Kladrubský, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Běh na střechu Clarionu vynesl zrakově postiženým dětem skoro 17 tisíc korun  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.