Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Barbora Růžičková má teprve dvanáct, už se ale kvalifikovala na mistrovství světa v pole dance

České Budějovice jsou ohromnou líhní sportovních talentů. Výborné úspěchy zaznamenali v poslední době karatisté, ale daří se i v pole dance. Posledním velkým jihočeským úspěchem tohoto sportu je druhé místo dvanáctileté Barbory Růžičkové z Bechyně na Mistrovství České republiky v pole sport, které ji kvalifikovalo pro letošní mistrovství světa v Londýně do kategorie novice.

Bára je svěřenkyní Lucie „Loo“ Šimkové, která si mistrovství světa sama vyzkoušela v roce 2013. „Když jsem soutěžila já, tak byly vlastně jen dvě kategorie - amatérky a profesionálky. Letos jich bylo daleko více - děti, junioři, ženy amatérky 1, ženy amatérky 2, profesionálky, elite, muži a dvojice.“

Mladou sportovkyni čeká jistě tvrdá práce, aby na velké akci obstála. Konkurence bude velká. „Přiznám se, že představu mám jen o těch Češkách, které s Bárou postoupily. Jedna z nich navíc možná ani nemá české občanství. Myslím, že je z Ruska a na českém mistrovství skončila na prvním místě. Dále vím, že tam budou nějaké Rusky a Japonky, takže konkurence bude určitě hodně velká. Teď budeme muset dva měsíce opravdu tvrdě makat,“ nastiňuje Lucie Šimková.

Pole dance zažívá v Čechách velký boom, ale jak si vedeme v porovnání se světem? „Výhodou Ukrajinek a Rusek je to, že ony mají opravdu takovou tu ruskou školu. Většinou jsou to třeba gymnastky, a právě proto jsou malinko dopředu, ale hodně se to vyrovnává. Hodně dobré jsou například i Japonky. Mimochodem Bára je také gymnastka, takže práce s ní byla o dost jednodušší,“ uzavírá Lucie Šimková.

Nezbývá než dvojici Barbora Růžičková - Lucie Šimková držet při jejich dalším snažení palce.

Napsal Jaroslav Pešek

Štítky Barbora Růžičková, mistrovství světa, České Budějovice, Česko, Londýn, Bechyně, Rusko, Jaroslav Pešek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Barbora Růžičková má teprve dvanáct, už se ale kvalifikovala na mistrovství světa v pole dance  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.