Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kvalifikaci na závod v Portu zvládl lépe Kopfstein, pro Šonku zbylo sedmé místo

Už jen tři závody zbývají do konce seriálu Red Bull Air Race. O prvním zářijovém víkendu vyrazili piloti se svými stroji do Portugalska, kde v Portu bojují o další cenné body. Sobotní kvalifikace přála více Petru Kopfsteinovi, který skončil čtvrtý. Martin Šonka se musel spokojit se sedmou pozicí.

Dlouho to vypadalo, že v kvalifikaci zaznamená překvapivý výsledek francouzský pilot François Le Vot, se kterým měli ostatní letci problém ho sesadit z prvního místa. Povedlo se to až Mattu Hallovi z Austrálie, který odstartoval souboj favoritů. Před něj se nejprve dostal Michael Goulian ze Spojených států amerických, následně ale i Petr Kopfstein. Český pilot stlačil v prvním ze dvou pokusů nejlepší čas na 1:07.979.

Jenže hned vzápětí sebral nejvyšší příčku Kopfsteinovi kanadský letec Pete McLeod, a tak o návrat českých barev na první místo v kvalifikaci se musel pokusit Martin Šonka. Jihočech už během třetího tréninku zaznamenal rekord trati v Portu, takže šance nebyly vůbec malé. Šonka se však nepřiblížil McLeodovi ani při jednom kvalifikačním letu. Počítal se mu nakonec čas 1:08.602, protože u druhého pokusu nezvládl technický průlet bránou číslo 10. Před posledními dvěma závodníky pro něj znamenal páté místo.

McLeoda se ale nepodařilo překonat ani Murojovi nebo Chamblissovi. Na Kopfsteina se Šonkou však jejich časy stačily, proto si Petr Kopfstein připsal v kvalifikaci čtvrté místo a Martin Šonka příčku sedmou. Pro nedělní závod znamená jejich umístění souboj v prvním kole s Nicolasem Ivanoffem, respektive Françoisem Le Votem.

Foto Andreas Schaad / Red Bull Content Pool

Štítky Kopfstein, Šonka, závod, Red Bull Air Race, Martin Šonka, kvalifikace, Porto, Petr Kopfstein, Portugalsko, Pete McLeod, François Le Vot, Michael Goulian, Austrálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvalifikaci na závod v Portu zvládl lépe Kopfstein, pro Šonku zbylo sedmé místo  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.