Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kukla vybojoval v Londýně čtvrté místo. Smolně přišel o osobní rekord

Minulý týden se Jihočech Martin Kukla vrátil z atletického mistrovství světa handicapovaných v Londýně, kde závodil v hodu oštěpem. O osobní rekord přišel Kukla vlastní chybou.

Kukla závodí v kategorii F37, ve které mají atleti handicapovanou jednu stranu těla. „V trénincích jsem byl spokojen. Dle osobních výkonů a porovnání se startovní listinou jsem byl na rozhraní, že by mohl cinknout bronz,“ uvedl jihočeský atlet.

Podle jeho slov prvních pět závodních pokusů nebylo ideálních, ale zároveň nepatřily mezi propadáky. „Bohužel na hraně boje o bronz hodil soupeř z Polska přes 47 metrů, čímž si vylepšil svůj osobní rekord o více jak devět metrů a nastavil nezdolnou laťku. I kdybych překonal své dosavadní maximum v dalších pokusech, na medaili by to nestačilo.

Kukla se tak zaměřil „pouze“ na překonání vlastního rekordu. A to se mu v posledním šestém pokusu povedlo. Bohužel pro něj však rozhodčí pro nulový úhel dopadu pokus neuznali. „Měl jsem podat protest, protože rozhodčí pak uznali svou chybu. Mrzí mě to, protože jsem přišel o osobní rekord. Výkon byl odhadem ohodnocen mezi 41 až 42 metry,“ dodal Kukla s tím, že je to pro něj povzbuzení do další práce.

Autoři | Foto Archiv Martina Kukly

Štítky Martin Kukla, atletika, hendikep, hod oštěpem, Londýn, Polsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kukla vybojoval v Londýně čtvrté místo. Smolně přišel o osobní rekord  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.