Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Šonka ukořistil v kvalifikaci na závod v Kazani druhé místo, Kopfstein byl sedmý

Český pilot Martin Šonka získal v kvalifikaci na další závod Red Bull Air Race v ruské Kazani druhé místo. Svým časem nestačil pouze na kanadského letce Petea McLeoda. Dalšímu českému závodníkovi Petrovi Kopfsteinovi patřila sedmá pozice.

V úvodu to však nevypadalo, že by s tak dobrým umístěním mohl jihočeský pilot počítat. Během prvního kvalifikačního letu překročil hodnotu možného přetížení a byl diskvalifikován. Štěstí v neštěstí v podobě hodnoty menší než 12G znamenalo, že mohl absolvovat druhý pokus. V něm už letěl především na jistotu a za kanadským letcem Petem McLeodem zaostal o více než sekundu.

Agresivně vletěl do kvalifikace i Petr Kopfstein a úvodní let byl hodně na hraně možností. Přesto ale jeho stroj nepodal takový výkon, jaký by si český pilot úplně představoval. Čas lehce nad 59 sekund byl za očekáváním. Druhý pokus už ale vyzněl o poznání lépe, Kopfstein letěl od začátku daleko rychleji a nakonec svůj předchozí čas překonal o více než 1,5 sekundy. Z prozatimního čtvrtého místa se však v závěru kvalifikace stala sedmá příčka. 

Hlavní závod se v ruské Kazani letí v neděli. V prvním kole se Šonka utká s francouzským pilotem Françoisem Le Votem, na Kopfsteina čeká Slovinec Peter Podlunšek.

Výsledky kvalifikace závodu Red Bull Air Race v Kazani:

1. Pete McLeod (CAN) – 54.562 sekundy,
2. Martin Šonka (CZE) – 56.339 sekundy,
3. Michael Goulian (USA) – 56.837 sekundy,

7. Petr Kopfstein (CZE) – 57.426 sekundy.

Rozhovor s Martinem Šonkou v Drbárně:

Foto Armin Walcher / Red Bull Content Pool

Štítky kvalifikace, Martin Šonka, Kazaň, Petr Kopfstein, Pete McLeod, Red Bull Air Race, Michael Goulian, Peter Podlunšek, USA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šonka ukořistil v kvalifikaci na závod v Kazani druhé místo, Kopfstein byl sedmý  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.