Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Lipně změří své síly sjezdaři i slalomáři

Nejen rekreační lyžaři, ale také závodníci všech věkových kategorií vyrážejí v letošní zimě do Skiareálu Lipno. Lyžařské kluby využívají místní sjezdovky ke kvalitním tréninkům a nechybí ani soutěžní akce, při kterých lyžaři i snowboardisté změří své síly.

O tomto víkendu se ve Skiareálu konají lyžařské závody Lipenský Mistr 2017 - Masters a snowboardisté si zasoutěží v rámci Temple Snowboard Days v disciplíně slopestyle. „Závody Masters jsou již třetí lyžařskou závodní akcí v letošní povedené zimní sezóně. Pořádali jsme u nás už Ski Camp a také Kramolínský obřák. Na jednu takovou akci dorazí až dvě stě závodníků z celé republiky,“ pochvaluje si šéf Skiareálu Lipno Petr Dušek. Zmínil, že podobně vysokou účast očekávají pořadatelé Masters i o tomto víkendu, kdy se jezdci utkají ve slalomu, obřím slalomu i sjezdu.

V lipenské skicrossové trati se uskutečnil i Český pohár ve snowboardcrossu. Tato disciplína získává na popularitě i díky úspěchům zlaté olympioničky Evy Samkové. Právě její tým stojí za designem lipenské tratě, která je jednou z mála v republice. „Trať je denně otevřena pro veřejnost a vyzkoušet si jí může každý, jak na lyžích tak na snowboardu. Na začátku března se zde bude konat i snowboardcrossový kemp pod záštitou Evy Samkové,“ upozornil mluvčí areálu Vojen Smíšek.

Rekreační lyžaři mají možnost vyzkoušet si své dovednosti i na slalomové trati. „Už jsme zde měli návštěvníky, kteří jezdili v našem slalomu a poté se přihlásili do závodu,“ uvádí Smíšek. To mohou lyžaři učinit i tento víkend, Masters je takzvaně otevřený závod. Dále mohou prověřit své dovednosti v reality show S ČT Sport na vrchol, která proběhne na Lipně v první polovině března. Lipno je ideálním areálem pro rodiny s dětmi, ale zároveň dokáže nabídnout kvalitní zázemí pro plnohodnotné závody v mnoha disciplínách Na sjezdovkách i přes oteplení leží stále metr sněhu a tratě jsou každý den upravované.

Tisková zpráva

Štítky Vodní nádrž Lipno, lyžař, snowboarding, Eva Adamczyková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Lipně změří své síly sjezdaři i slalomáři  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.