Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nash získala druhý bronz z mistrovství světa v cyklokrosu

Kateřina Nash získala na mistrovství světa v cyklokrosu podruhé v kariéře bronz. Svůj první titul vybojovala v závodě žen Belgičanka Sanne Cantová, která předčila v dramatickém závěru favorizovanou Nizozemku Marianne Vosovou, sedminásobnou mistryni světa.

Devětatřicetiletá Nash potvrdila vynikajícím výkonem na těžké trati pozici největší medailové naděje české výpravy. Na MS byla třetí už v roce 2011 v Sankt Wendelu.

V samém závěru musela o bronz tvrdě bojovat s Nizozemkou Lucindou Brandovou, ale při nájezdu na krátkou cílovou rovinku byla rychlejší. Stejně rozhodla souboj o zlato i Cantová, které v posledním kole napomohl i spadlý řetěz vedoucí Vosové.

Výsledky - ženy elite (15,55 km): 1. Cantová (Belg.) 43:06 2. Vosová (Niz.) -1, 3. Nash (ČR), 4. Brandová (Niz.) obě -21, 5. Rochetteová (Kan.) -36.

Autoři | Foto Matěj Večeřa

Štítky Kateřina Nash, bronzová medaile, Mistrovství světa v cyklokrosu, Marianne Vosová, Sanne Cant, Lucinda Brand, Česko, St. Wendel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nash získala druhý bronz z mistrovství světa v cyklokrosu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.