Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Budějcích vznikne během příštího roku workoutové hřiště

České Budějovice chtějí v příštím roce vybudovat workoutové hřiště. Navedla je na to petice přibližně devadesáti lidí, kteří si i vybrali vhodnou lokalitu. Tu ale ještě bude radnice hledat. Peníze však v rozpočtu pro příští rok vyčlenila.

„Je pravdou, že v rámci města žádné workoutové hřiště nemáme a je to ostuda. V rámci schváleného rozpočtu pro příští rok je na něj vyčleněna částka kolem 400 tisíc korun,“ zmiňuje náměstek primátora Petr Podhola. Radnice bude nyní zpracovávat projektovou dokumentaci a hledat vhodné místo pro jeho vybudování.

„Mou osobní ambicí je velmi podrobně se podívat na lokalitu kolem Parku 4 Dvory, protože tam je v současné době řešena plocha volnočasově. Nemůžeme přímo stavět v parku, ale kolem něj má město plochy ve svém vlastnictví. Zajímavá by mohla být i Stromovka, tam by to však bylo s pozemky složité,“ doplňuje Podhola.

Na projektu bude nyní spolupracovat Odbor školství, kde jsou finance alokovány, s Odborem správy veřejných statků. Dbát se bude především na bezpečnostní prvky workoutového hřiště.

Foto jalephoto / 123RF Reklamní fotografie

Štítky České Budějovice, Petr Podhola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Budějcích vznikne během příštího roku workoutové hřiště  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.