Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

ON-LINE: Budějčáci z TJ Karate bojují na mistrovství světa

Čtyři zástupci klubu TJ Karate České Budějovice se nominovali na světový šampionát. V rakouském Linci bojují Lucie Veithová, Veronika Halodová, Dominik Mikula a Adriana Crhonková. Sledujte průběh celého dne v ON-LINE reportáži.

15:16 – Konec ON-LINE reportáže 

Online reportáž skončila. Jihočeští karatisté na medailový sen nedosáhli.

15:15 – Veithová končí po prohře 0:1 

Lucie Veithová prohrála v posledním zápase s Ukrajinkou 0:1, když inkasovala jediný bod zápasu pět sekund před koncem. Zápas byl hodně vyrovnaný a jihočeská závodnice na postup měla.  

15:10 – Průběh zápasu Veithové 

Jihočeška začala zápas velmi dobře takticky a soupeřku do ničeho nepouštěla. Sama navíc šla po půl minutě do vedení 1:0. 44 sekund před koncem zápasu přidala druhý bod a dalším úderem cuki zvýšila následně na 3:1. Mexičanka dokázala v závěru jen snížit na 3:1. V dalším zápase čeká na Veithovou závodnice z Ukrajiny.

15:08 – Sen v podobě medaile je pořád reálný 

První zápas v repasáži Lucie Veithové vyhrála. Mexičanku porazila 3:1.

15:00 – Kategorie se posunuly a Veithová nastoupí za chvíli 

Jihočeška nakonec nemusí čekat ještě dlouhé desítky minut. Již je před tatami a za chvíli nastoupí proti reprezentantce Mexika.

14:45 – Veithová musí na zápas čekat 

Repasáž Lucie Veithové aktuálně nezačne dříve než v 15:30.

14:05 – Crhonková na mistrovství světa končí 

Přemožitelka Adriany Crhonkové prohrála ve třetím kole s Ruskou Stěpanovovou, což znamená konec pro jihočeskou bojovnici. Ve hře tak je již jen Lucie Veithová, kterou čeká repasáž.

13:55 – Průběh zápasu Crhonkové 

Dva stejné momenty, dvakrát rozhodování u videa, dvakrát přidělený bod. Němka zaútočila, Crhonková kontrovala. Rozhodčí přiřkli vždy po souboji bod Němce, ale po využití možnosti přezkoumání souboje u videa dostala bod i česká reprezentantka. Stav tak byl průběžně 1:1 (čas zápasu 0:44) a 2:2 (1:54). V závěrečné sekundě ještě Crhonková zaútočila a trenér Hýsek si vzal potřetí možnost přezkoumání u videa. Tentokrát ale neuspěl a na praporky rozhodčích Jihočeška prohrála překvapivě hladce 1:4. 

13:50 – Crhonková prohrála na praporky 

Bohužel. Adriana Crhonková prohrála ve druhém kole s německou favoritkou na praporky rozhodčích 0:5. V utkání ale nebyla horší a po zásluze dokázala vybojovat remízu 2:2. Nyní bude čekat na další výsledky své přemožitelky.

13:35 – Průběh zápasu Crhonkové 

Jihočeská závodnice si po velmi svižném a rychlém začátku připsala první bod ve 14. sekundě zápasu. Prosadila se úderem cuki na hlavu. V zápase byla Crhonková lepší a po zásluze šla do vedení 2:0 po 45 sekundách utkání. I třetí a čtvrtý bod vybojovala úderem cuki, když si dobře takticky počkala na soupeřku a udeřila v rychlém kontru.

13:30 – Crhonková postoupila do druhého kola

Adriana Crhonková postoupila přes Mexičanku a po výborném výkonu zvítězila 4:0. V dalším kole ji čeká favorizovaná Němka.

13:05 – Začala kategorie Crhonkové, Mikula do repasáže neprošel

Dominik Mikula končí na mistrovství světa v prvním kole. Jeho přemožitel ve druhém kole prohrál 2:3. Právě začala kategorie žen do 50 kilogramů, ve které je i Crhonková. Jihočeška by se měla dostat na tatami do 30 minut.

12:15 – Ani Mikula přes první kolo neprošel

Dominik Mikula prohrál stejně jako Halodová a Veithová v prvním kole. V souboji s Bosňanem neudržel vedení 1:0 a po dvou chybách prohrál 1:4. Nyní bude čekat na výsledky svého přemožitele, zda se dostane do repasáže.

11:50 – Mikula si na svůj zápas musí počkat

I kategorie Dominika Mikuly nabírá zpoždění a aktuálně to vypadá, že v nejbližších 15 minutách se na tatami nedostane.

11:30 – Začátek kotegorie Crhonkové se posunul

Za pár minut půjde zápasit třetí zástupce TJ Karate - Dominik Mikula. Naopak kategorie Adriany Crhonkové se posunula a začne nejdříve ve 13:00.

10:50 – Veithová postoupila do repasáže

Francouzská přemožitelka Lucie Veithové postoupila do finále a díky tomu bude odpoledne Veithová zápasit v repasáži. Začátek je naplánován na 14:30.

10:50 – Crhonková a Mikula budou zápasit kolem 11:35

Další zástupci TJ Karate - Adriana Crhonková a Dominik Mikula - budou zápasit kolem 11:35.

10:30 – Průběh zápasu Halodové

Veronika Halodová inkasovala první bod po 48 sekundách. Makedonka byla velmi dobře technicky připravená a dalšími dvěma cuki na hlavu zvýšila v čase 1:33 a 1:37 na 3:0. Poslední bod přidala Makedonka 14 sekund před koncem utkání.

10:20 - Trenér Miroslav Hýsek o výkonu Veithové

„Věděli jsme, že jdeme proti mistryni světa a že to bude hrozně těžký zápas. Je to profesionálnka a byla favoritkou. S Luckou jsme si řekli dva hlavní cíle. Chtěli jsme soupeřku kontrolovat z dobré vzdálenosti, z čehož jsme chtěli rychle kontrolovat při jejich útocích nebo ji rovnou předbíhat. V první fázi jsem zariskoval já, když jsem zvedl kartičku a využil možnost jestřábího oka. Jeden rozhodčí ukazoval, že Lucka bod udělala, ale bohužel to nevyšlo. Nechtěli jsme inkasovat v první minutě až půlminutě. To se povedlo. Pak to bylo již otevřené. Verdikt rozhodčích jsem trošku očekával.“

10:15 – Průběh zápasu Veithové

Po půlminutě zápasu byly obě karatistky napomínány za pasivitu. Po minutě zápasu zkusil trenér Hýsek využít jestřábí oko, ale rozhodčí bod Veithové neuznali. Pak následovala pasáž vyčkávání až do času 1:40. Devatenáct sekund před koncem zápasu šla Veithová do vedení po úderu cuki. Za pět sekund bylo srovnáno, když Francouzka vyrovnala s pomocí jestřábího oka. O čtyři sekundy později stav otočila ve svůj prospěch a vedla 2:1. Závodnice TJ Karate srovnala cuki na hlavu v poslední sekundě. Na praporky ale Veithová prohrála 1:4.

10:05 – Přemožitelka Halodové svůj zápas prohrála

Veronika Halodová marně doufala, že její přemožitelka projde do finále, což by ji vyneslo do repasáže. Na šampionátu tedy končí.

10:00 – Veithová prohrála s dvojnásobnou mistryní světa

Velmi těžkou soupeřku měla v prvním kole Lucie Veithová. Čekala ji dvojnásobná mistryně světa z Francie. Po dramatickém průběhu, kdy nejprve vedla 1:0 a následně prohrávala 1:2, dokázala v poslední sekundě srovnat na 2:2. Rozhodnout museli rozhodčí, kteří poslali do druhého kola Francouzku v poměru 4:1.

9:30 – Halodová svůj zápas prohrála

Veronika Halodová prohrála v prvním kole s reprezentantkou Makedonie 0:4. Všechny body inkasovali po úderech cuki. Nyní čeká na další zápasy své přemožitelky.

9:00 – Jako první bude zápasit Halodová

Jen jedna minuta bude dělit zápasy Halodové a Veithové. Jako první bude bojovat Halodová, na kterou čeká Makedonka. Veithová se utká s mistryní světa z Francie.

8:30 – ON-LINE přenos začíná!

Jsme spolu s českými reprezentanty v hale. Dnes nás čekají zápasy Jihočechů v kumite. Na tatami postupně půjdou Lucie Veithová, Adriana Crhonková, Dominik Mikula a Veronika Halodová.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky karate, mistrovství světa, Linec, České Budějovice, Francie, Ukrajina, Mexiko, Severní Makedonie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ON-LINE: Budějčáci z TJ Karate bojují na mistrovství světa  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.