Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Olympijský projekt prospěl jihočeskému baseballu

Dvě nová baseballová hřiště, skvělá propagace města a jeho okolí, zvýšení prestiže sportovně relaxačního areálu a nárůst tržeb místních restauratérů, poskytovatelů ubytování a dalších podnikatelů v oblasti služeb. Tak hodnotí přínos projektu Jižní Čechy olympijské v Hluboké nad Vltavou. Mimořádně spokojeni jsou hlubočtí baseballisté.

„Jedním ze zcela hmatatelných výsledků našich aktivit v rámci projektu Jižní Čechy olympijské bylo uspořádání letošní Český basebalový pohár v kategorii U10, tedy hráčů do ve věku do deseti let, právě na Hluboké. V průběhu uplynulého prodlouženého víkendu se ho zúčastnilo celkem 20 týmů ze všech koutů České republiky. Hrálo se na čtyřech hřištích a za tři dny se zde odehrálo 65 zápasů,“ uvedl předseda Baseball & Softball Clubu Hluboká nad Vltavou David Šťastný.

Na třídenní turnaj dorazily do Hluboké nad Vltavou přibližně tři stovky hráčů, nepočítaje doprovod rodičů, trenéry, rozhodčí a podobně. „Ti všichni zde bydleli, stravovali se a užívali bohatého návštěvnického servisu. Podle střízlivých odhadů jen tyto tři dny zvýšily místním podnikatelům tržby o půl milionu korun,“ konstatoval Šťastný. Za zcela zásadní pak označil skutečnost, že díky krajskému projektu a již existujícímu zázemí sportovně relaxačního areálu, získal klub podporu České baseballové asociace na výstavbu dvou nových baseballových hřišť.

„Podtrženo a sečteno: Rozšířili jsme počet hřišť a organizačně perfektně zvládli největší turnaj svého druhu a s největším počtem družstev v České republice. Jižní Čechy olympijské otevřely dveře a Česká baseballová asociace už uvažuje o tom, že tato akce se bude konat na Hluboké pravidelně. Pro město to tedy představuje nejen přínos jednorázový či krátkodobý, ale mnohem významnější dlouhodobý a pravidelný,“ zdůraznil Šťastný.

Letošní propagace sportu v hlubockém podzámčí se projevila také zvýšeným zájmem rodičů a dětí a různá sportovní odvětví, přičemž baseball nebyl výjimkou. „O nábory byl skutečně mimořádný zájem, takže se zdá, že i naše členská základna díky olympijskému roku posílí,“ dodal předseda klubu.

Velmi silní jsou hlubočtí baseballisté mimo jiné právě v práci s mládeží. Na jejich hřištích se tak pohybují děti již od šesti let.

Štítky olympijské hry, projekt, baseball, Hluboká nad Vltavou, Jihočeský kraj, David Šťastný, Česko, Česká baseballová asociace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olympijský projekt prospěl jihočeskému baseballu  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.